Marie Turmann ja Harri Lill.Foto: Jörgen Norkroos
Talisport
22. aprill 2019, 09:21

Eesti kurlingupaar sammub MMil võidult võidule

Eesti kurlingupaar Harri Lill - Marie Turmann on Norras Stavangeris toimuvat MMi alustanud kolme järjestikuse võiduga.

Eile õhtul alistasid nad tulemusega 13:3 Belgia (kaks viimast viskevooru jäid suure ülekaalu pärast ära), hommikul aga 8:3 Slovakkia paari. Laupäeval, turniiri avamängus alistasid eestlased muretult 13:1 Mehhiko duo (ka siin piisas kuuest voorust). 

“Niivõrd kõrgetasemelisel võistlusel on konkurents mõistagi tugev ning võitmiseks tuleb mängida oma parimat mängu," sõnas Lill pressiteate vahendusel.

"Mariega sujub meil omavaheline koostöö väga hästi ning tunne on hetkel väga hea, samas ei võta me ühtegi kohtumist kergelt ning mõistame, et meie suurimad lahingud maailma edetabelis meist kõrgemal asuvate vastastega on veel alles ees." 

Alagrupikaaslastest asub maailma edetabelis eestlastest kõrgemal kaks paari - Norra (3. koht) ja Šotimaa (12. koht). Eesti ise on 14.

Täna õhtul kohtuvad Lill - Turmann Leedu paariga, kel kolme mänguvooruga kirjas ainult kaotused. Esimene kangem vastane – Norra – ootab eestlaseid homme pärastlõunal.

Play-off'i ehk kaheksandikfinaali pääsevad iga alagrupi kaks paremat + kuue grupi peale neli paremat kolmanda koha võistkonda.

Selle aasta 16 paremat tiimi kvalifitseerub otse 2020. aasta MMile.
Marie Turmann ja Harri Lill esindasid Eestit MMil 2016. aastal, jõudes kuue tugevama hulka ning 2018. aastal, mil said 13. koha.

Tabeliseis: