Max Verstappen Hiina GP-le eelnenud promoüritusel.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
22. aprill 2019, 12:22

Max Verstappen osutas asjadele, mis on kuninglikus sarjas halvasti

Red Bulli vormelipiloot Max Verstappen (21) osutas valupunktidele, mille välja juurimine muudaks F1-e põnevamaks.

Esimene mure puudutab Pirelli rehve. "Praegu on need väga tundlikud ja kuumenevad kiiresti üle," vahendab hollandlase sõnu portaal F1i.com.

"Selle tulemusena hakkab masin rohkem libisema, mis teeb positsioonivõitluse keerulisemaks. DRS aitab küll lähemale saada, kuid ma ei soovi ainult sellele loota."

Ta jätkas rehviteemat: "Kvalifikatsioonis tuleb pärast kiiret ringi hoog maha võtta enne, kui saad uuesti kihutada, sest rehvid peavad natuke jahtuma. See võtab liiga kaua aega.

Võidusõidu ajal on sama jama. Tuleb jääda teatud piiridesse, sest vastasel juhul kuumenevad rehvid üle. Tahaksin sõita palju kiiremini."

Teiseks ei meeldi Verstappenile see, et tulemused sõltuvad liiga palju mootoritest.

"Praegu on mootorite erinevused liiga suured. Viimastel aastatel on meistritiili võitnud parima jõuallikaga tiim. Erinevus peaks jääma 20–30 hobujõu piiresse."

Ka aerodünaamikas on nüansse, mis hollandlast häirivad. Täpsemalt ei meeldi talle see, et kui vormelilt tuleb mõni tükk küljest ära, siis mõjutab see ringiaegu liiga palju.

"Minu pärast ei pea me kurvides üldse nii kiiresti sõitma, kui see aitaks meil üksteisega vingemalt võidu sõita. Tahaks, et mingi jupi küljest tulek ei läheks maksma ringi kohta pool sekundit."

Viimase asjana soovib Verstappen, et sari oleks tasavägisem. "Tiimide jõuvahekorrad on liiga suured. On kolm tipptiimi: Mercedes, Ferrari ja Red Bull, kuid kolmandat ja neljandat lahutab peaaegu sekund [ringi kohta]. Seda on ilmselgelt liiga palju. Võidusõidud oleks palju paeluvamad, kui suudaksime seda vahet kärpida."

MMi punktiseis pärast 3. etappi

Individuaalne: 1. Hamilton 68, 2. Bottas 62, 3. Verstappen 39, 4. Vettel 37, 5. Leclerc 36.
Meeskondlik: 1. Mercedes 130, 2. Ferrari 73, 3. Red Bull 52, 4. Renault 12, 5. Alfa Romeo 12.