Dani Alves suudlemas oma karjääri 42. karikat.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
22. aprill 2019, 22:39

Messi kes? Brasiilia kaitsjast sai jalgpalliajaloo edukaim mängija (1)

Brasiilia paremkaitsja Dani Alves püstitas PSG-ga liigatiitli võites uue maailmarekordi, kui sai oma karjääri 42. (!) karika.

Järjekordset tiitlit tähistas brasiillane šampanjas ujudes:

Alves on nüüdseks pea kohale tõstnud kolm Meistrite Liiga trofeed, kuus Hispaania kõrgliiga tiitlit, kaks Prantsusmaa kõrgliiga karikat ning nimekiri läheb muudkui edasi ja edasi. Oma karjääri jooksul on ta kandnud kodumaa klubi EC Bahia särki ja võõrsil esindanud Sevillat, Barcelonat, Juventust ning PSG-d.

35aastane brasiillane on ka koondisega küllaltki edukas olnud, võites 2007. aastal Copa America ning 2009. ja 2013. aastal Konföderatsioonide karika.

Edukaimate jalgpallurite tabelist leiab legendaarseid mängijaid veelgi. Kolmandat kohta hoiab Andres Iniesta 37 karikaga, 35 tiitlit on võitnud Ryan Giggs, 34 trofeed on saanud Gerard Pique ja Lionel Messi. Viimased kaks võivad endisele tiimikaaslasele Alvesele peagi lähemale tulla, sest Barcelonal on võimalik sel hooajal võita veel kolm tiitlit. Argentina pallivõluri kõva konkurent Cristiano Ronaldo nimel on "kõigest" 28 karikat.