Ott Tänaku filmi tegemineFoto: Sterotek Film
Inimesed
23. aprill 2019, 11:19

Uus rekordiomanik! Ott Tänaku film tõusis Eesti vaadatuimaks dokumentaalfilmiks (6)

Tarvo Mölderi dokumentaalfilm "Ott Tänak: The Movie" on tänaseks kogunud üle 50 000 vaatamise ning on sellega tõusnud läbi aegade vaadatuimaks kodumaiseks dokumentaalfilmiks, vahendab Menu

Filmi levitaja Timo Diener kinnitas ERR-ile, et Ott Tänaku dokumentaalfilm oli Eesti kinolevi vaadatuim film ka teisel nädalavahetusel, kogudes 8614 külastust.

Tänaku dokumentaali stsenarist Kaidi Klein tõdes samuti, et kuigi nad eeldasid, et film pakub huvi paljudele, siis nii suurt publikuhuvi ei osanud nad prognoosida. "Eriti tore on ka see, et film on kõnetanud naisi, kes ralli vastu ei ole kunagi huvi tundnud, aga filmi vaadates said emotsionaalse ja põneva elamuse osaliseks," sõnas ta.

Kleini sõnul on nii mõnigi inimene on öelnud, et "Ott Tänak: The Movie" ei ole mitte rallifilm, vaid õppefilm, mida peaksid vaatama kõik lapsed ja noored, kuidas mitte kunagi alla anda ja oma unistuste poole püüelda.

Eelmine dokfilmide vaatajarekord kuulus "Tuulte tahutud maale", mida käis vaatamas üle 43 000 inimese, sellele eelnevalt tehti dokumentaalfilmide vaatajarekord aastal 2007 - see kuulus filmile "Laulev revolutsioon", mis kogus 18 316 vaatajat.