Belgradi Crvena zvezda mängijad vaatavad pealt, kuidas Podgorica pallureid esemetega loobitakse.Foto: PA Pictures/Scanpix
Korvpall
23. aprill 2019, 14:12

„Nad sülitasid, loopisid toolidega ja kutsusid mind ahviks!“ Fännid läksid Euroliiga piletit otsustanud mängus üle piiri (1)

Belgradi Crvena zvezda korvpallimeeskond alistas Aadria liiga finaalseeria otsustavas mängus Podgorica Buducnosti 97:54, seeria võitis Serbia klubi 3:2. Ühtlasi lunastati pääs Euroliigasse, tänavu esindas seal Aadria liiga võistkondi Buducnost.

Et mäng peeti Belgradis, oli võitjatel kasutada koduväljakueelis. Buducnosti pallurite arvates läks publik aga üle piiri.

"Tänane päeva oli korvpalli jaoks väga kurb. See on mäng, mida armastan, aga palluritele näkku sülitamine, tossupommide ja toolide viskamine ning ahviks kutsumine pole ühelgi juhul aktsepteeritav," kirjutas Montenegro esiklubi tagamängija Edwin Jackson Instagramis.

Kahel korral NBA meistriks tulnud Norris Cole lisas, et midagi nii hullu pole ta korvpallisaalides veel kogenud. "Fännid segasid meie soojendust nii palju, et pidime platsilt lahkuma. Tundsime ennast väga ebaturvaliselt. Mäng oleks tulnud edasi lükata. Aga meile öeldi, et saanuksime loobumiskaotuse," sõnas ta portaalile Eurohoops.com.

Publikuga oli probleeme ka Podgoricas peetud kolmandas mängus. Buducnosti fännid sülitasid Crvena zvezda pingi suunas ja loopisid esemeid. Paar Crvena zvezda abijõudu said lausa väiksemat sorti vigastusi. Karistuseks ei lasknud Aadria liiga juhtkond Buducnosti fännidel neljandas mängus väljaku ääres istuda.

Cole'i sõnul käitusid Crvena zvezda huligaanidest poolehoidjad palju hullemini. "Meie fännid ei jooksnud soojenduse ajal väljakule. Nad ei puudutanud ühtegi mängijat. Nad ei visanud ühtegi tooli ega jooki väljakule. Aadria liiga sekkus Podgoricas, aga Belgradis ei tehtud midagi," pahandas ameeriklane.

Kohtumise tipphetked: