Marie Turmann ja Harri Lill.Foto: Jörgen Norkroos
Talisport
23. aprill 2019, 17:29

AI! Eesti kurlingupaar sai MMil esimese kaotuse

Eesti kurlingupaar Harri Lill - Marie Turmann sai Norras Stavangeris toimuval MMil nelja võidu kõrvale esimese kaotuse.

Eestlased alistusid tulemusega 4:8 maailma edetabelis 3. kohta hoidvale Norra duole Kristin Skaslien - Magnus Nedregotten. Kusjuures viienda viskevooru järel oli seis 4:4.

Mängu üks võtmehetki oli seitsmes voor, kui Eestil olid head võimalused võita kaks või enam punkti, kuid Eesti võistkonnal ei õnnestunud viimase kivi eelist realiseerida ja Norra röövis eestlastelt ühe punkti. Viimasesse vooru mindi Norra kolmepunktilises eduseisus.

"Mõlemal võistkonnal oli täna nii väga häid viskeid kui ka eksimusi, kuid lõppkokkuvõtteks oli mäng hea ning Marie ja Harri andsid Norrale tugeva lahingu," lausus Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver pressiteate vahendusel.

"Kahjuks ei õnnestunud meil kõiki võimalusi realiseerida ja olümpiamängude medalistid ei jätnud võimalusi kasutamata ehk need üksikud eksimused osutusid sel korral saatuslikuks."

Norralanna Skaslien: "See oli alagrupi esimene raske kohtumine ning teadsime seda ette. Eestlased mängisid väga hästi ja lahing oli raske."

Eesti järgmine vastane on homme hommikul Šotimaa, kes on sarnaselt Norrale võitnud kõik viis senist matši. Lisaks pole eestlased madistanud veel sakslastega, too mäng toimub ülehomme.

Play-off'i ehk kaheksandikfinaali pääsevad iga alagrupi kaks paremat + kuue grupi peale neli paremat kolmanda koha võistkonda.

Selle aasta 16 paremat tiimi kvalifitseerub otse 2020. aasta MMile.
Marie Turmann ja Harri Lill esindasid Eestit MMil 2016. aastal, jõudes kuue tugevama hulka ning 2018. aastal, mil said 13. koha.

D-alagrupi tabeliseis: