Vladimir Voskoboinikov aastal 2017, siis veel profijalgpallurina.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
23. aprill 2019, 20:08

III liiga klubi: endine Eesti jalgpallikoondislane lubas meie kaitsjale vastu hambaid panna (2)

Endine Eesti jalgpallikoondise ründaja Vladimir Voskoboinikov (36) lubas pühapäeva õhtul amatöörliiga mängul väidetavalt vastasmeeskonna kaitsja üles otsida ning toda rusikaga näkku lüüa. Voskoboinikovi sõnul on see tühijutt.

Olukord JK Retro ja FC Hell Hunt vahelise III liiga mängul läks eriti tuliseks 86. minutil, kui Voskoboinikov sai simuleerimise eest teise kollase ehk punase kaardi. Samal minutil sai otse punase tema meeskonnakaaslane Indrek Rist. Kohtumise 90+2. minutil saatis kohtunik teise kollase kaardiga duši alla Hell Hundi mängija Jaan Sinka.

Väljavõte FC Hell Hundi Facebooki lehele tehtud postitusest: "Punase kaardi järgselt keeldus 2016. aasta Eesti meister (Voskoboinikov - M.T.) platsilt lahkumast, lubades ühe meie kaitsja üles otsida ning vastu hambaid panna. Ka Retro pingilt tuli väärt soovitusi, kus Voskole hüüti: "Sõida selle kaitsja jalad pooleks!". Tulemuseks veel üks punane ja nii saidki väärikad Retro mehed pesema minna." 

Voskoboinikov Õhtulehele: „Mis väljakul igaüks räägib, see on tühiasi. Ükskõik, kes mida räägib. Võin samamoodi öelda, kes mulle midagi ütles ja nii edasi. Ei ole mõtet seda rääkida ja kärbsest elevanti teha. Mõttetu asi ju, ei tahaks seda lihtsalt kommenteerida.

Kui kutid tahavad end tühjast kohast tähena tunda, siis pole õige viis teha seda läbi minu nime. See on III liiga mäng, minu jaoks meelelahutamiseks. Saan aru, et amatööridelt ei saa nõuda, et nad mängiks viisakalt ja ettevaatlikult, muidugi nad lendavad sisse ja nii edasi.

Olen mängijatega rääkinud. Öeldakse, et kolmandas liigas pole kõige tähtsam hoida end vormis, vaid mitte viga saada, kui kutid lendavad sisse. Aga selline asi, et keegi ähvardab... tühijutt!

Kui kellelgi on pretensioone, las nad helistavad ja räägivad, aga mitte niisama läbi Facebooki. Tahaks, et poisid mängiksid ettevaatlikult vaatamata, kes nad on. Ei ole vaja end III liigas tõestada ja sisse lennata. See on üleskutse! Mitte teha mingeid postitusi ja saada laike."

Ta jätkas: "Samamoodi punane kaart, mis sain. Saan aru, et kohtunik pole kõige parem. Sain vastu jalga löögi, aga kohtunik andis simuleerimise eest kollase. Ma pole seda eluski teinud. Väike arusaamatus, saan aru, et III liigas ei saa nii reageerida ja tuleb võtta asju nii nagu on. Olen lihtsalt profijalgpallis harjunud tugevamate kohtunike ja professionaalsemate mängijatega."

Mäng lõppes Retro 2:1 võiduga.

Muide, 2017. aasta lõpus profikarjääri lõpetanud Voskoboinikovi jaoks oli kõnealune matš esimene ametlik kohtumine pärast seda. Eelmisel aastal ta jalgpall.ee andmetel palli ei toksinud.

Praegu töötab ta FC Levadia jalgpallikooli spordidirektorina.

Eesti koondist esindas Voskoboinikov karjääri jooksul 36 korda ja lõi neli väravat.