Ragnar Klavan. Foto: Facebook @cagliaricalcio | Paolo Mastrangelo
Jalgpall
24. aprill 2019, 10:03

OHUKOHT! Klavani klubihooaeg võib olla lõppenud, kuid Reim koondisemängude pärast veel ei karda (7)

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan naasis alles üle-eelmisel nädalavahetusel oma karjääri pikimalt vigastuspausilt, kuid praegu tuleb keskkaitsjal taas enda ravimisega tegeleda. 

Klavan kuulus sel nädalavahetusel 1:0 võidumängus Frosinone üle küll Cagliari algkoosseisu, kuid teise poolaja alguses sai ta ühes duellis nii tõsiselt vigastada, et tal tuli väljakult lahkuda. Praeguseks on selgunud ka vigastuse tõsidus. 

Klubi andis oma koduleheküljel teada, et eestlane venitas oma parema jala põlve sisemist külgsidet. Vigastusest taastumine sõltub venituse tõsidusest. Parematel juhtudel võib esimesi jooksusamme hakata tegema juba pärast paari nädalat, kuid halvematel juhtudel võib vigastuspaus venida koguni kahe kuu kanti. 

Eesti koondise peatreener Martin Reim oli samuti vigastusest teadlik ning läbi koondise arsti Kaspar Rõivassepa temani jõudnud informatsiooni põhjal tõotab olla tegemist kergemat sorti traumaga. 

"Esialgsete diagnooside järgi on tegemist sidemete kerge venitusega, mis nõuab paarinädalast pausi. Praegu pikemaid järeldusi ei teeks," sõnas juhendaja.

"Hetkel on veel [koondiseni] aega ning kahe nädala pärast vaatab, mis seis on. Äkki saab ta siis juba trenni teha ning liiga lõpuosas ka mängida," lausus Reim ning kinnitas, et praegu arvestab ta Klavaniga ka koondises.

Itaalia kõrgliigas on jäänud pidada veel viis kohtumist, millest viimane leiab aset 26. mail. Eesti jalgpallikoondis peab oma järgmised EM-valikmängud aga 8. ja 11. juunil, kui esmalt võõrustatakse kodus Põhja-Iirimaad ning seejärel sõidetakse Mainzi, et kohtuda Saksamaaga. 

Klavani hooaeg Vahemere suuruselt teisel saarel on olnud tõeline katsumuste kadalipp. Oktoobris tuli tal Achilleuse kõõluse probleemi tõttu eemale jääda kuuest järjestikusest kohtumisest ning sama häda hoidis teda platsilt eemal ka detsembrist aprillini. Kokku on Klavan Itaalia kõrgliigas saanud tänavu platsile joosta vaid 12 mängus.