Sebastien Ogier. Foto: Citroën Racing
WRC
24. aprill 2019, 13:42

Sebastien Ogier loodab oma karjääri suurima iluvea lõpuks kõrvaldada

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier on oma karjääris saavutanud sisuliselt kõik, mis hing ihkab. Sisuliselt. Aga paar iluviga tema karjääril siiski on. Üks nendest on Argentina ralli võit, mida prantslasel siiamaani pole.  

Tänavu Citroeni rooliv prantslane on Argentinas kolmel korral teisena lõpetanud, kuid poodiumi kõrgeimale astmele tal tõusta pole õnnestunud. Viimasel kahel aastal jäi ta M-Spordiga pjedestaalilt sootuks välja jäänud, finišeerides neljandana. 

Tänavu on Ogieril aga suurepärane võimalus see iluviga parandada. Tavaliselt on kuuekordne ilmameister Argentina kruusateedele läinud esimesena ehk teepuhastajana. Tänavu täidab seda rolli tema ees aga Thierry Neuville. 
 

"Kuigi ma pole tõepoolest kunagi Argentinas võidutsenud, siis mulle väga meeldib see ralli ning olen minevikus siin kiire olnud. Mu lootused selle ralli osas on vägagi tavapärased. Ütleksin, et olen tänavu eriti motiveeritud, et siin rallil lõpuks triumfeerida, kuna sõidan Citroeniga," sõnas Ogier meeskonna pressiteenistusele. "Vastab ka ju tõele, et teisena rajale minnes on mul veidi paremad šansid, kui varasematel aastatel."

***

Tõe huvides olgu ära mainitud, et Ogier pole triumfeerinud ka kahe nädala pärast toimuval Tšiili rallil ning hooaja teises pooles sõidetaval Türgi rallil, kuid seal pole prantslasel oma hiilgeaastatel ka õieti võimalusi olnud. 

Argentinas kihutavad WRC-masinad tänavu juba 37ndat korda ning ainuüksi Ogier on seal varasemalt startinud üheksal korral. Türgi ralli oli mullu MM-kalendris pärast seitsmeaastast pausi. Seal on Ogier kihutanud kahel korral – 2010. aastal oli ta neljas, mullu aga kümnes. Tšiili ralli on MM-kalendris tänavu esmakordselt.