Viru tänava McDonald'sFoto: Arno Saar
Eesti uudised
24. aprill 2019, 13:37

„Sa oled ennasttäis briti s**apea!“: turvatöötaja sõimas McDonald’si klienti (53)

Tallinnas Viru tänava Mcdonald'sis sattusid klient ja turvatöötaja omavahel sõnelusse, mille vältel mõlemad teineteist vulgaarsete väljenditega kostitasid.

Delfile saadetud videost on kuulda, kuidas turvatöötaja ähvardab McDonald'si kliendile politsei kutsuda, et panna ta alkomeetrisse puhuma.

„Mind ei huvita, et sa mind filmid, sa oled Briti s**apea! Mind ei huvita, sa oled ennasttäis Briti s**apea, kes tuleb siia ja arvab, et sa võid kõike teha,“ rääkis mees videosse. Kui turvatöötajaga pahuksisse sattunud noormees teatas, et ta ei olegi britt, vaid venelane, prahvatas turvatöötaja: „Sa oled venelane! See seletab kõike!“

G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja sõnul sai juhtum alguse sellest, et turvatöötaja palus kliendil restoranis filmimise lõpetada. „Tegemist ei ole avaliku ruumiga ja sealsed reeglid ei luba ilma loata filmida. Turvatöötaja ülesanne on sellistes olukordades sekkuda. Seda ka tehti ja tutvustati restoranis kehtivaid reegleid,“ sõnas Raja ja kirjeldas, kuidas telefoniga filminud isik ei tahtnud turvatöötajat kuulda võtta. „Video saatja väidab, et ta ei solvanud turvatöötajat. See siiski ei vasta tõele. Isik kostitas turvatöötajat inglise- ja venekeelsete roppustega,“ märkis ta ja lisas, et kliendi käitumine ei õigusta turvatöötaja käitumist. Raja sõnul on neil selle juhtumi pärast kahju ja selle töötajaga kindlasti tegeletakse.

Raja sõnul ei tolereeri G4S sellist teguviisi ja kõnepruuki. „Turvatöötaja käitus ebaprofessionaalselt ja läks vastuollu hea tavaga. Töötajat ootab juhtunu osas ees põhjalik vestlus. G4S suhtub sellistesse rikkumistesse väga tõsiselt,“ kinnitas ta.