Cristiano Ronaldo. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
24. aprill 2019, 15:55

Juventuse legend: Ronaldo mõjub tiimikaaslastele halvasti (1)

Cristiano Ronaldo näol võib tegemist olla täiesti ainulaadse ning erakordse mängijaga. Torino Juventuse legend Marco Tardelli ei kahtlegi portugallase mängijaoskustes, kuid leiab, et ründetuus mõjub ülejäänud meeskonnale halvasti. 

"Juventus peab oma rotatsiooni tunduvalt parandama," oli Tardelli tasuta nõuanne oma endisele leivaisale. "Cristiano Ronaldo mängis tänavusel hooajal liiga palju. Just tema on see, kes oma mängu vastastele peale surub ning seeläbi ka oma meeskonda mõjutab. Ajaxi vastu oleks tulnud tal rohkem tööd teha."

"Minu arvates ei anna paljud mängijad tema juuresolekul endast enam kõike," sõnas aastatel 1975-85 Valge Daami ürpi kandnud itaallane. "Nad kannatavad alateadlikult seetõttu ning Paulo Dybala on üks neist."

Statistika toetab Tardelli juttu. Enne Ronaldo saabumist oli Dybala üks Juventuse võtmemängijaid, kes virutas igal hooajal tohutult väravaid. Hooaegadel 2015-2018 skooris mees vastavalt 23, 19 ja 26 korral. Tänavu on argentinlase väravamasin aga streikinud ning hetkel on ründajal kirjas vaid 10 tabamust. 

Hüppelist tõusu pole sealjuures tulnud ka väravasöötude osas. Ka seal on numbrid pigev languses, vastavalt 9, 9, 7 ja 6.