Wu Xiangdong neli aastat tagasi Xiameni maratonil. Foto: Twitter @XiamenMarathon
Kergejõustik
24. aprill 2019, 14:35

Kõhulahtisusega võidelnud maratonijooksja lasi ennast rajal täis, kuid finišeeris esimesena (5)

Võit maitseb magusalt, kuid mitte alati. Hiinlane Wu Xiangdong soovib oma viimase maratonitriumfi ilmselt kärmelt mälusopist minema pühkida. Nimelt s*ttus ta nädalavahetusel Šanghai poolmaratonil ennast rajal täis. 

Wu hädad hakkasid teda tõsisemalt vaevama umbes kuus kilomeetrit enne lõppu. Aga tegu polnud mingi kiire hädaga, vaid meest vaevas korralik kõhulahtisus. Kuna süda aga võistlust pooleli jätta ei lubanud, siis nii tuligi jooksusammul "vaevast" lahti saada.

"Isegi mina ei suutnud seda haisu taluda," vahendab TODAYonline mehe sõnu pärast finišit. "Ma jätkasin jooksmist ega peatunud (WC tarbeks), kuna soovisin väga enda selja taga olnud aafriklast lõpus edestada."

Mees tunnistas, et tundis ennast finišis kohutavalt, kuid tegi seda kõike võidu ning uue isikliku rekordi (1:06.16) nimel. 

"Tundsin väga suurt kergendust kui lõpuks üle finišijoone jõudsin. Mulle tundus, et pärast enda kergendamist (võistluse käigus) oli mul rohkem jõudu. Samas ma oleks kindlasti veel kiiremini suutnud joosta, kui sellist õnnetut vahejuhtumit poleks olnud."

Mistõttu Wul kõht lahti läks, ta öelda ei osanud. Hiinlane ise usub, et see juhtus, kuna ta kandis võistlusel märgi riideid. Kuid mõistagi ei saa välistada ka toitu. "Ma sõin ainult ühe leivaviilu ning tarbisin pudelivett. Seega ma ei usu, et see oli toidust."

Üht kinnitas Wu aga küll: "Väga suur kergendus oli pärast jooksu lõpuks tualetti pääseda."