Hassan Whiteside.Foto: Steve Mitchell
Korvpall
24. aprill 2019, 22:38

KARM SÜÜDISTUS! Jurist võttis korvpallitähe raha endale ja tegi ekstravagantse kulutuse (1)

Jurist Michael Avenatti pettis süüdistuse kohaselt maailma tugevaima korvpalliliiga NBA tähe Hassan Whiteside'iga seotud menetluses välja ligikaudu 2,5 miljonit eurot.

Nimelt palkas Whiteside'i endine tüdruksõber Alexis Gardner juristi, et too nõuaks korvpallurilt raha välja. Miks täpselt, pole praegu teada, kuid hilisemas avalduses ütlesid Whiteside ja Gardner, et mees tasub naisele raha aastate jooksul kulutatud aja ja toetuse eest. 

Kokkuleppe kohaselt nõustus sportlane Gardnerile maksma kolm miljonit USA dollarit, millest miljoni pidi oma teenete eest saama Avenatti. Whiteside'i esimene makse oli 2,75miljoniline, kuid naine seda raha ei näinudki.

Süüdistuse kohaselt võttis Avenatti raha endale ning ostis osaluse eralennukis. Küll maksis jurist Gardnerile aja jooksul 194 000 dollarit, enne kui maksed mullu suvel lõppesid. Avenatti ütles naisele korduvalt, et Whiteside viivitab tasumisega.

Märtsis sai Avenatti järjekordse süüdistuse, mille kohaselt üritas ta spordifirmalt Nike väljapressida kuni 25 miljonit dollarit. Juristi väitel maksis Nike mitmetele USA ülikoolipalluritele raha, mida sealsete reeglite järgi teha ei tohi, ning oli nõus pettuse paljastama. Nike on kõik süüdistused tagasi lükanud.