Haile Gebreselassie.Foto: WILLIAM WEST
Kergejõustik
25. aprill 2019, 11:15

Jooksutähtede inetu tüli: vargus päise päeva ajal, kallaletung ja valetamine

Viimaste aastakümnete suurimate jooksutähtede hulka kuuluvad Mo Farah (36) ja Haile Gebreselassie (46) on sõnasõjas. Farah väidab, et Gebreselassiele kuuluvas hotellis ööbides käisid tema toas vargad ja et Etioopia jooksulegend ei püüdnudki teda aidata.

"Olen Hailes väga pettunud. Ööbisin seal hotellis kolm kuud ja ma ei saa aru, kuidas ta ei saanud minu aitamiseks midagi teha," vahendas BBC Farahi sõnu. 23. märtsil läksid kaduma raha, kell ja kaks telefoni.

Gebreselassie sai omakorda pahaseks Farahi peale. Kaalumise all on isegi kohtutee. Gebreselassiele Etioopia pealinnas Addis Abebas kuuluvas hotellis peatujatelt küsitakse, kas neil on kaasas 310 eurot või enam sularaha. Suuremat sorti rahapatakas on võimalik panna seifi, aga Farah jättis selle šansi kasutamata. Seega ei saa hotell raha kadumise eest vastutada.

Mo Farah. Foto: Reuters/Scanpix

Gebreselassie sõnul kuulas politsei üle viis hotelli töötajat, aga kahtlustust neile ei esitatud. Farahi hotellitoast ei leidnud politsei ühtegi asitõendit.

Suurem pahandusetekitaja olevat olnud hoopis Farah ise. Gebreselassie sõnul läks Suurbritanniat esindav Farah hotelli jõusaalis kallale "abielus sportlasele" ja tegi hotellile 2500 eurose külma arve.

Farah väidab aga kaljukindlalt, et varas oli mõni hotelli töötaja.