Nõutu Ole Gunnar Solskjär.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
25. aprill 2019, 12:01

STATISTIKAPOMM | Manchester United on sügavas augus, viimati oldi nii mannetud 57 aastat tagasi (2)

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas kaotas Manchester United kodus linnarivaal Cityle 0:2. Samal ajal, kui City heitleb Liverpooliga meistritiitli pärast, on United taas vanade hädade küüsis. Vallandatud Jose Mourinho asemel peatreeneriks asunud Ole Gunnar Solskjäri maagia on otsa saanud.
  • United on kõikide sarjade peale kaotanud viimasest üheksast mängust seitse. Viimati oli Unitedil nii kehv seeria aastal 1962 ehk 57 aastat tagasi. Ainsad võidud on tulnud Watfordi (30. märts) ja West Hami üle (13. aprill).
  • United pole väravani jõudnud viimase 4 tunni ja 40 minuti jooksul. Kui välja arvata standardolukordadest sündinud tabamused, on kuival oldud juba 8 tundi ja 47 minutit.
  • Kohtumises Manchester Cityga valdas United palli 36 protsenti mänguajast ja väravaraamidesse läks vaid üks pealelöök.
  • City on Inglismaa liigas võõrsil Unitedit võitnud kolmel korral järjest. City juhendaja Pep Guardiola on esimene treener, kes sellega hakkama on saanud.
  • Inglismaa liiga ajaloos on City Unitedit võõrsil võitnud kokku seitsmel korral. Ükski teine võistkond pole suutnud Old Traffordil nii edukas olla.

City väravad sündisid Unitedi vastu 54. ja 66. minutil, autoriteks olid vastavalt Bernardo Silva ja Leroy Sane. Kolm vooru enne lõppu on City'l 89 punkti, lähimal jälitajal Liverpoolil on üks punkt vähem.

Tippvõistkondadega on mõlemal tiitlipretendendil mängud peetud. City vastased on võõrsil Burnley (15. koht), kodus Leicester (10. koht) ja võõrsil Brighton (17. koht). Liverpool mängib kodus Huddersfieldiga (20. koht), võõrsil Newcastle'iga (13. koht) ja viimases voorus ootab ees ilmselt suurim katsumus, sest külla sõidab Wolverhampton (7. koht), mis suutis jaanuaris Inglismaa karikasarjas Liverpooli 2:1 võita.

Mängude vahel peab Liverpool pidama ka UEFA Meistrite liiga poolfinaale Barcelonaga, veerandfinaalis välja langenud Manchester City saab puhata.

Inglismaa liiga tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore