Tommi Mäkinen.Foto: MCKlein/TGR WRC
WRC
25. aprill 2019, 13:13

Võimalik uus kalender ajas Tommi Mäkineni vihaseks: miks ei kuulata autotootjate arvamust?

Toyota rallitiimi pealik Tommi Mäkinen tunneb muret, et WRC-sarjas uuenev kalender neelab liiga palju võistkondade raha. On võimalik, 2020. aastal peetakse 14 rallist väljaspool Euroopat koguni 7, kui arvestada ka Türgi etappi.

"Autotootjate huvisid tuleks arvestada, kui kalendrit koostatakse. Nemad maksavad selle lõbu kinni ja neid tuleks hoolega kuulda võtta. Rahvusvaheline autoliit FIA peab meiega jõudma ühise arusaamani," rääkis Mäkinen portaalile Rallit.fi.

FIA on öelnud, et 14 MM-rallitühe hooaja jooksul on piir, mida ei ületata. 2020. aastal toimuvad uute etappidena ilmselt Jaapani ja Keenia rallid, seega tuleb kahel Euroopa etapil pillid kokku pakkida. See oht ähvardab eelkõige Korsika, Sardiina ja Saksamaa rallisid. 

Mäkinen tõi välja, et kõige enam on probleeme on Korsika ja Mehhiko etappidega. "Korsika ralli on olemuselt väga eriline. Aga kui vaatame tootjate ärihuvisid, siis nendega Korsika kokku ei lähe. Mehhikos oli stardis vaid pisut üle 20 auto. Koos MM-etapiga polnud seal kohalikku sarja, mis oleks autode arvu suurendanud. Naljakas, sest inimesi ja turgu seal on."

Sel nädalavahetusel on WRC-sari Argentinas ja kahe nädala pärast debüteerib MM-sarjas Tšiili.