Sergei Frantsev.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
25. aprill 2019, 13:39

Kriisis Nõmme Kalju jäi peatreenerita (1)

2018. aastal Eesti jalgpallimeistriks tulnud Nõmme Kalju teatas, et peatreener Sergei Frantsev lahkub ametist.

"Peale pikki klubisiseseid arutelusid, mis hõlmasid endas nii koosolekuid meeskonnaga kui ka klubi juhtkonnaga on Nõmme Kalju FC lõpetanud vastastikusel kokkuleppel lepingu peatreener Sergei Frantseviga. Nõmme Kalju tänab Sergei Frantsevit tehtud töö eest ning soovib edu edasistes ettevõtmistes," seisis võistkonna Facebooki lehel.

Esindusmeeskonna peatreeneri kohusetäitjaks on kuni uue peatreeneri leidmiseni määratud Nõmme Kalju U21 juhendaja Roman Kožuhhovski, kes asub ametisse koheselt. Teiste treenerite ja personali osas muudatusi ei tehta.

"Oleme Sergei Frantsevile tehtud töö eest tänulikud ja meie sõprus jääb püsima ka edaspidi. Uue peatreeneri kohusetäitjaks määrasime kogenud ja ambitsioonika treeneri Roman Kožuhhovski, kes on oma senise tööga jätnud suurepärase mulje. Usume, et tal on olemas kõik eeldused tõestamaks, et edaspidi võiks just temast saada pikemaks ajaks uus Nõmme Kalju peatreener," kommenteeris muudatusi klubi eestvedaja Kuno Tehva.

Roman Kožuhhovskil on treenerikogemust üle 18 aasta ning ta omab UEFA Pro litsentsi. Lisaks Eesti klubidele on ta töötanud Sloveenia kõrgliigaklubi FC Koperi juures ja Ukraina kõrgliigaklubide Odessa Chornomoretsi ja Lvivi Karpatõ juures.

Nõmme Kalju U21 meeskonna peatreeneri kohusetäitjaks saab senine abitreener Kristen Viikmäe, keda jääb toetama ka klubi uus peatreener.

***

Kalju on sel hooajal Eesti liigas võitnud seitsmest kohtumisest vaid kolm. 11 punktiga ollakse neljandal kohal, esiduost Tallinna Florast ja FCI Levadiast jäädakse maha 10 punktiga.

„Frantsev on nii kogenud treener. Kui ta tunneb, et ei suuda tiimile enam midagi anda, siis on ta piisavalt mees ning ütleb seda ise. Nad treeneritega usuvad, et suudavad olukorra ümber pöörata. Mina tema inimtüübis ega treeningumetoodikas ei kahtle ning senikaua me ka toetame teda,“ ütles Kalju president Kuno Tehva eelmise nädala lõpus Õhtulehele.