Lewis Hamilton on küll üldliider, ent pole selle hooaja masinaga täielikult rahul.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
25. aprill 2019, 20:00

Hamilton pole rahul: selle hooaja masinat on keerulisem juhtida kui eelmist

Mercedese F1 meeskonna piloot Lewis Hamilton tunnistab, et harjub alles oma selle hooaja masinaga.

Kuigi hooaja eel nimetati favoriidik Ferrarit, on hoopis Mercedes teinud parima hooaja alguse pärast 1992. aastat, saades kolmel esimesel GP-l kaksikvõidud. "Siiani on autot olnud sel aastal keerulisem juhtida, kindlasti mitte kergem," pole aga Lewis Hamilton täielikult rahul.

"See on kombinatsioon mitmest asjast. Igal aastal on rehviprobleeme, mis tundub iga aastaga aina keerulisemaks minevat, hooaja alguses on meil alati probleeme. Masin on ehitatud toimima 21 rajal või vähemalt töötama nii paljudel kui võimalik, seega tasakaalu leidmine on väga, väga keeruline, sest kunagi pole tasakaal ideaalne," kurdab tiimi esisõitja.

"Me oleme aga aru saanud, mis olid eelmises sõidus meie nõrgad ja tugevad küljed, aga Ferrarid on sirgetel lõikudel väga kiired, seega ma eeldan, et nad on sel nädalavahetusel väga tugevad. Olen väga uhke seniste tulemuste üle, aga ma mõistan, et pikk tee on veel minna," sõnas 34aastane valitsev maailmameister, kes jahib sel hooajal juba kuuendat tiitlit.

Sel nädalavahetusel sõidetakse Azerbaijanis. Vabatreeningud algavad homme, kvalifikatsioon toimub laupäeval Eesti aja järgi kell 16.00 ning põhisõit pühapäeval kell 15.10.