Tallinna Kalev/TLÜ Damarcus Harrison (palliga) oli täna üleplatsimees.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
25. aprill 2019, 20:36

KORVPALLI POOLFINAALID, ALGAGE! Hästi alustanud tehnikatudengid ei suutnud põnevuslahingus end maksma panna (3)

Eesti korvpalli meistrivõistluste poolfinaalidele andsid stardipaugu TalTech ja Tallinna Kalev/TLÜ. Võõralt väljakult võtsid magusa võidu viimased.

Kohtumise algus tõotas tasavägist lahingut. Küll oli avaminutitest selge, et tänu Eesti-Läti liiga põhihooaja tulemusele otse kodustel meistrivõistlustel nelja parema hulka jõudnud TalTech oli võitluseks suurepäraselt meelestatud: tulist emotsiooni jagus nii väljakul mütanud palluritele kui ka vahetusmeestepingil oma võimalust ootanud mängijatel. TLÜ kohta seda alguses öelda ei saanud.

Energiat aitasid tõsta ka TalTechi ühe liidri Jaan Puideti kaks pealtpanekut. Eriti tasub kiita varem ka Rootsi meistrivõistlustel leiba teeninud mitmekülgse mängumehe kaitsemängu – Puideti ülemängimisega oldi suurtes raskustes.

Teise veerandaja alguses haaras TalTech kümnepunktilise eduseisu. TLÜ ei suutnud rünnakul häid viskekohti eriti leida, kohati oli mäng liiga individuaalne. Seda ilmestab ka fakt, et avapoolaja lõpuks oli võõrustajatel koos 12 resultatiivset söötu, külalistel vaid kuus.

Oma meelepaha väljendas väga häälekalt ka TLÜ kogenud korvialune jõud Janar Talts. Ühel rünnakul mängis ta Joshua Noffletiga kate-kattest, keeras kolmepunktijoone taha ning oli vaba. Ameeriklaselt järgnes söödu asemel punnitatud vise, mis Taltsi püha viha täis ajas: "F**k, man!" siunas ta igati õigustatult Noffletit.

Küll sai TLÜ teisel perioodil hea uudise. Eesti-Läti liiga põhihooaja üks silmapaistvamaid mängijaid Toomas Raadik sai kolmanda vea, avapoolajal oli ta platsil ainult veidi üle kaheksa minuti ega avanud punktiarvet.

TalTechi õnneks lülitus Levi Martin Giese hästi mängu, tabades sealhulgas kaks kaugviset. Esimese vaatuse lõpuks suutis TLÜ vahet vähendada, teisele poolajale mindi vastu 32:37 kaotusseisus.

Hingetõmbepaus mõjus TLÜ-le kosutavalt. Legendaarse Martin Müürsepa hoolealused alustasid 10:2 spurdiga, kuid õige pea pani Puideti kaugvise sellele korgi peale. Samas tuleb tõdeda, et TLÜ oli taas kohati liiga individuaalne, mõnikord väga rasked visked küll kukkusid, ent rohkem oli neid, mis läksid mööda. Sellest hoolimata sulas TalTechi edu veidi veel, viimasele perioodile minnes oli tehnikatudengite edu 57:55.

Kohtumise jooksul kahepunktivisetele rõhunud TLÜ oli lauavõitluses parem. Palle saadi hästi kätte ka ründelauast tänu millele teenis TLÜ rohkem kordusvõimalusi, mida kasutati võrdlemisi edukalt ära.

Neljanda veerandaja alguses vilistati Raadikule õigustatult viies viga, kui ta segas liiga agressiivselt Kaido Saksa kaugviset. Raadik tõdes žestidega oma rumalust, ent mängu see teda tagasi ei lubanud.

Punkt-punktis mäng jätkus viimaste minutiteni. Kumbki pool ei suutnud initsiatiivi raudselt oma haardesse võtta, ehkki TLÜ oli pidevalt väikeses eduseisus. Lõpuks juhtohje käest ei lastudki, tasuks 78:75 võit.

Üleplatsimehena tõi head visketabavust näidanud Damarcus Harrison 24 punkti ja kuus lauapalli, mürakas Michael Buchanan lisas 19 silma. 16 punktiga olid kaotajate edukamad Oliver Metsalu ja Puidet.

Poolfinaalseeriad mängitakse kolme võiduni, TalTech ja TLÜ kohtuvad uuesti sel laupäeval. Homme alustavad meistrivõistluste suurfavoriit BC Kalev/Cramo ja Pärnu Sadam.