Ott Tänak. Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
26. aprill 2019, 09:15

Tänak Argentina keerulistest oludest: ilm lisab tänavu palju vürtsi

Eesti ralliduo Ott Tänak ja Martin Järveoja alustasid Argentina rallit hiilgavalt. Mehed näitasid kõige nobedamat minekut juba testikatsel ning katsevõit nopiti ka kohe ralli esimeselt, 1,9 km pikkuselt publikukatselt. 

"Väga tore oli rallit hea ajaga alustada. Seda eriti veel nii paljude kirglike inimeste ees, kes meid vaatama olid tulnud. Sõitjatena naudime siin Lõuna-Ameerika teedel saadavat toetust väga," vahendas Toyota meeskonna pressiteenistus eestlase sõnu. 

"Auto toimis testikatsel väga hästi ning meil õnnestus kohe esimesel läbimisel kõige kiirem olla. Pärast järgmisi läbimisi muutusid teeolud aga palju halvemaks ning seetõttu otsustasime ka autot säästa.

See on olnud alati keeruline rallid, kuid tänavu lisab ilm veel omakorda palju vürtsi. Praegu on juba paar päeva ainult sadanud ja ma usun, et homsed (tänased - toim) katsed tõotavad kogu selle muda ja veega kõigi jaoks keerulised tulla."

Kaardilugeja Martin Järveoja sõnul on reedese võistluspäeva võtmekoheks kohe esimesena läbitav 16,65 km pikkune teine kiiruskatse. Sama katse läbitakse teistkordselt veel kuuenda katsena. 

"Ralli esimene kiiruskatse saab väga oluline olema, kuna keegi ei tea täpselt, millised olud teel valitsevad. Tegime recce (raja läbisõidu - toim) ju kuivades oludes enne vihma. Üldiselt on kõik homsed (tänased - toim) katsed kuivades oludes üsna kiired, kuid olen kindel, et seal ootavad ees nii mõnedki üllatused," sõnas Järveoja. 

Argentina ralli üldseis pärast publikukatset:

  • 1. Ott Tänak (Toyota) 1.58,6
  • 2. Sebastien Ogier (Citroen) +1,6
  • 3. Kris Meeke (Toyota) +1,7
  • 4. Andreas Mikkelsen (Hyundai) +2,0
  • 5. Thierry Neuville (Hyundai) +2,1
  • 6. Dani Sordo (Hyundai) +2,3