Gregg Popovich.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
26. aprill 2019, 11:10

VIDEO | Legendaarne Popovich keeldus alistumast ja Spurs viis seeria seitsmendasse mängu

Korvpalliliigas NBA on selged kuus teise ringi jõudnud meeskonda. Läinud ööl oli võimalus teise ringi jõuda ka Denver Nuggetsil, kuid legendaarsel treeneril Gregg Popovichil oli San Antonio eesotsas vähe teistsugused plaanid. 

Spurs oli see, kes kohe avavilest juhtohjad haaras ning kuigi teise veerandi keskel pääses ka Denver paari punktiga ette, ei tekkinud teisel poolajal võitjas kordagi kahtlust. Otsustavaks sai neljas veerandaeg, mille Spurs võitis 30:18 ning nii kogu kohtumise 120:103. 

Võitjate parim oli LaMarcus Aldridge 26 punkti ja 10 lauapalliga. DeMar DeRozan lisas omalt poolt 25 ja Rudy Gay 19 punkti. Nuggetsi eest säras taaskord nende korvialune jõud Nikola Jokic, kuid serblase kolmikduubli lähedasest esitusest jäi sedapuhku väheks. Tema arvele kogunes 43 punkti, 12 lauapalli ning 9 korvisöötu. 

DeRozan sõnas pärast kohtumist, et peatreener Popovichi rahulik olemus oli see, mis neid seekord aitas. "Teda lihtsalt ümbritseb mingi rahu ning see mõjutab ka meid. Saime kõik ise ka aru, mida peame väljakul tegema. Ega tal polnudki palju  vaja öelda," vahendab ESPN mehe sõnu. 

Kui Popovichi käest uuriti, millise sõjaplaaniga ta seekord Denveri vastu läks, olid vastused Pop-ilikult "põnevad". "Plaan on plaan, mis vahet seal on. Mõnikord asjad töötavad, mõnikord mitte, kuid ma ei hakka oma plaane siin teiega arutama. Kogu austusest teie vastu, ma pole kindel, miks peaksin seda tegema. Jah, tegemist pole mingi saladusega või mingi joonisega, mida keegi varem pole näinud, aga täna asjad lihtsalt töötasid," sõnas peatreener. 

Seeria otsustav seitsmes kohtumine peetakse ööl vastu pühapäeva Denveris. 

 Kohtumise tipphetked: