Anett Kontaveit Stuttgartis.Foto: THOMAS KIENZLE
Tennis
26. aprill 2019, 23:49

MILLINE MÄNG! Anett Kontaveit oli kuristiku äärel, kuid võitis põnevuslahingus maailma endist esinumbrit (8)

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 15.) alistas kõrgetasemelise Stuttgarti WTA-turniiri veerandfinaalis 5:7, 7:5, 3:0 Viktoria Azarenka (WTA 61.).

Endine maailma esinumber Azarenka oli kohtumise alguses pisut kehvemas hoos. Kontaveit servis väga hästi ning avaseti pikaks veninud kuuendas geimis oli tal kolm võimalust valgevenelanna palling murda. Kahjuks eestlanna seda ei suutnud.

Mäng jätkus võrdselt 5:5 viigiseisuni. Azarenka teenis kiirelt kaks murdevõimalust, mille Kontaveit küll pareeris, ent kolmanda suutis meie naise vastane siiski realiseerida. Enda servi suutis ta hoida, tasuks setivõit.

Teine sett oli tõeline pallingumurrete virvarr. Tundus, et pikema kõrre tõmbas Azarenka, kes läks 4:3 juhtima ning sai õige pea ka matšivõidu nimel servida. Kontaveit suutis 4:5 kaotusseisus valgevenelanna pallingugeimi aga võita.

Kõige magusama servimurde tegi Kontaveit seti viimases geimis. Ta suutis realiseerida teise murdepalli geimis, mis tõi eestlannale 7:5 setivõidu.

Otsustavat vaatust alustas Kontaveit hästi. Ta hoidis oma servi ning murdis taas Azarenka pallingu. Kahekordne Austraalia lahtiste võitja palus seejärel väljakule tohtri, et saada leevendust valule paremas õlas.

Ka pärast järgmist geimi, mille Kontaveit kahe ässa toel võitis, palus Azarenka arstiabi. Valgevenelanna oli servimisega selgelt raskustes, mistõttu andis ta loobumiskaotuse.

"Muidugi ei tahtnud ma nii võita, aga kahes setis, mis mängisime, oli tennise kvaliteet väga hea. Ma ei olegi kindel, kuidas suutsin teises setis rasketest olukordadest välja tulla, aga suutsin seda siiski teha. Mulle meeldib Stuttgarti turniir väga, peaväljakul on suurepärane atmosfäär," ütles tänane võidunaine pärast kohtumist. 

Homses poolfinaalis astub Kontaveidile vastu maailma esireket Naomi Osaka. Matš peaks algama 19.30.