Anett Kontaveit. Foto: THOMAS KIENZLE/AFP
Tennis
27. aprill 2019, 10:20

Anett Kontaveit avaldas retsepti, kuidas maailma esireketile vähegi vastu saada (5)

Stuttgarti tenniseturniiri veerandfinaalis endisest esireketist Viktoria Azarenkast jagu saanud Anett Kontaveit (WTA 15.) võitleb täna finaalkoha eest praeguse maailma esinumbri Naomi Osakaga. 

"Ta (Osaka) on suurepärane mängija, seda teavad kõik," ütles Kontaveit eilse veerandfinaali järel. "Ta lööb palli väga kõvasti, tal on võimas serv ja eeskäelöök. Oodata on kiiret tennist."

Varasemalt on Eesti esinumber Osakaga mänginud kolmel korral ning kõik matšid kaotanud. Ka sel korral on Kontaveit pigem autsaider. 

"Pean lihtsalt väga sitkelt mängima ja lööma nii palju palle tagasi kui võimalik. Mul tuleb kannatlikult mängida, et võimalikel momentidel initsiatiiv haarata," selgitas eestlanna tänase matši võtmeteguriteid. 

Kontaveiti ja Osaka poolfinaal peaks algama kell 19.30. Teise finalisti selgitavad Petra Kvitova (WTA 3.) ja Kiki Bertens (WTA 7.). 

Poolfinaali jõudnud tennisistid kasseerivad auhinnaraha 35 256 eurot, võidu korral kasvaks summa 123 610ni, teise koha omanik "peab leppima" 66 009 euroga. Lisaks premeeritakse turniiri võitjat Porsche 911 Carrera 4S Cabrioletiga.