Lehvitus, mis võib öelda rohkem kui tuhat sõna. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
27. aprill 2019, 21:45

Hispaania väljaanne: Madridi Real ja Pogba leppisid lepingutingimustes juba kokku

Kisa ja kära Manchester Unitedi jalgpalliklubi superstaari Paul Pogba ümber ei taha kuidagi vaibuda. Kui Inglismaa meedia kirjutab enim sellest, kuidas peatreener Ole Gunnar Solskjär ei saa prantslase ohjeldamisega enam hakkama, siis Hispaanias spekuleeritakse üha enam juba Pogba klubivahetuse üle. 

Pogba pole kunagi saladust teinud, et Madridi Reali esindamine on iga jalgpalluri unistus. Kaasa arvatud tema oma. "Madrid on kõigi unistus ja Zidane on unistuste treener," sõnas prantslane kuu aega tagasi. 

Õli on tulle visanud ka Zidane, kes pärast pressikonverentsil toimunud arupärimisi Pogba värbamise kohta on öelnud järgnevat: "Mulle Pogba meeldib. Kui ta soovib Madridi tulla, siis miks mitte."

Mõistagi pole olukord nii lihtne. Pogbad seob Manchester Unitedi leping, mis kehtib 2021. aasta suveni.

Väljaanne AS kirjutas laupäeval, et Pogba ning tema agent on Madridi Realiga juba eelkõnelustesse asunud ning esimene kokkulepe - 12 miljoni euro suuruse aastapalgase potentsiaalse lepingu näol - on ka juba olemas. Samuti kirjutatakse, et prantslane on ka Unitedi juhtkonda olukorrast juba informeerinud. Küll ei tähenda see, et klubi prantslasele automaatselt vastu peaks tulema. 

Inglismaa meedia spekuleerib, et United nõuaks Pogba eest vähemalt 150 miljonit eurot. Olulist rolli võib üleminekus mängida ka Gareth Bale. Kuigi waleslane pole avaldanud soovi Realist lahkuda, võidakse see otsus tema eest ära teha. 

Pärast Zidane'i naasmist Reali etteotsa pole Bale'i tähtsus klubi plaanides enam nii suur olnud. Väikese vangerdamise tulemusena võiks just tema Unitedi jaoks tehingut pehmendada. 

Või tegelikkuses oleks tegemist Reali jaoks olukorra pehmendamisega, kuna nii saaksid nad lahti waleslase 15 miljoni euro suurusest aastapalgast. Mis võimaldaks Pogbale meelepärasema lepingu lauale lüüa.