Kulturismi ja fitnessi Eesti karikavõistlused.Foto: Martin Ahven
Spordivaria
27. aprill 2019, 19:17

GALERII | Ott Kiivikase tütar kaotas ülinapilt kuldmedali (70)

Laupäeval toimuvad Tallinnas Salme kultuurikeskuses kulturismi ja fitnessi Eesti karikavõistlused.

Medalivõitjad selguvad nii klassikalises kulturismis, bodyfitnessis kui ka üha enam populaarsust koguvas bikiinifitnessi kategoorias. 

Eesti kulturismi A ja O Ott Kiivikas tänavu ise kaasa löömas pole. Küll oli lavalaudadel tema tütar Christin-Amani Kiivikas. Noorte ja juunioride bikiinifitnessi kõige noorem osavõtja seekord paraku kuldmedalit ei teeninud, jäädes ühe punktiga hõbedale. 

"Kokku oli kaheksa võistlejat ja olin nende seast noorim, nii et igati uhke tunne on. Olen super-hüper õnnelik! See on see, mida teha tahan. Aitäh, Ott Kiivikas, paremat treenerit ja tuge annab otsida," kirjutas Christin-Amani võistlusjärgselt sotsiaalmeediasse."

Tallinnas peeti 27. aprillil Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis, kus Agne Kiviselg võitis bikiinifitnessi absoluutkategooria Arida Muru ja Kadri Tammoja ees.

Oktoobris toimunud Eesti meistrivõistlustel oli peale jäänud Muru. Kiviselg võitis nüüd lisaks kuni 169-sentimeetriste naiste bikiinifitnessi, Muru aga Viktoria Filippova ees kuni 160-sentimeetriste naiste bikiinifitnessi.

Kiviselja treener Ramil Lipp võitis klassikalise kulturismi.Bikiinifitnessis oli üle 172sentimeetriste naiste seas parim Tammoja, kuni 172sentimeetriste naiste seas Kaisa Abner, kuni 166sentimeetriste naiste seas Anna Fjodorova ja kuni 164sentimeetriste naiste seas Nonna Prokopjuk. Prokopjuk võitis ka masters’i bikiinifitnessi.

Noorte ja juunioride bikiinifitnessis edestas Filippova Christina-Amani Kiivikast. Bodyfitnessis olid parimad Liis Org (tavakategooria), Kristina Helmes (juuniorid) ja Esta Pilt (masters). Pilt sai tavakategoorias juurde 2. koha. 

Wellness’i võitis Galija Sattarova ja juunioride fitnessi Karina Polovnikova.Rannafitnessi võitsid Rait Vahermets (tavakategooria) ja Rasmus Klaos (noored ja juuniorid).

Kulturismis said esikohad Oleg Fjodorov (masters) ja Sven Parveots (noored ja juuniorid).