Sebastien Ogier Argentina rallil.Foto: AP/Scanpix
WRC
27. aprill 2019, 22:20

TOHOH! Citroeni meeskond kahtlustab massilist lõikamist ning nõuab korraldajate sekkumist (2)

Argentina rallit juhib enne viimast võistluspäeva Thierry Neuville. Belglase jaoks oli tegemist suurepärase päevaga, kuna hädad kimbutasid nii Ott Tänakut, kes katkestas, kui ka Sebastien Ogier'i, kes lõhkus roolivõimu. Too viimane situatsioon võib aga veel ralli paremusjärjestuses olulist rolli mängida. 

Nimelt sattus kuuekordne maailmameister Argentina ralli 11. katsel kummalisse olukorda. Ogier ei suutnud ühes paremkurvis otsustada, millist sõidujoont valida ning kummalt poolt väravaposti kurvi läbida. 

Nimelt oli tegemist paremkurviga, kus algselt oleks pidanud olema kinnine värav - just nagu legendi kirjutamise hetkel -, mistõttu oli Ogier'i märkmetes juhtnöör mööduda postist vasakult. Võistlusmomendiks oli too värav aga lahti tehtud. 

Seetõttu sattus Ogier suurel kiirusel segadusse. Korraks kõhklema löönud prantslane valis küll lõpuks õige sõidujoone, kuid põrutas masinaga sealjuures vastu väravaposti, kahjustades niimoodi oma roolivõimu. 

Citroeni tiimiboss Pierre Budar vihjas pärast katset ralli korraldajatele, et neil tuleks too kurv tagantjärele kindlasti üle vaadata, kuna paljud piloodid võisid seal lõigata. (Lõikamis)jälgede olemasolu kinnitas ka Ogier. 

"Meie töö pole seda kontrollida, aga oleme nänud videoid erinevatest sõidujoontest," vahendab Autosport Budari sõnu. "FIA või keegi teine peab otsustama, mis on selles olukorras õige. Reeglite järgi tuleb sõita legendi järgi ja seal oli kirjas, et postist tuleb mööduda vasakult."

Märkimisväärne oli ka asjaolu, et katse teiseks läbimiseks olid korraldajad lahtise värava teipidega kinni tõmmanud, mis suunas piloote taas väravapostist vasakule. Kindlalt on teada, et esimesel läbimisel lõikasid kurvi Kris Meeke ja Ott Tänak. 

"Teame, et mõned sõitjad läksid valelt poolt posti. Enamik sõitis õigesti, kuid mitte kõik. Loodan seetõttu koha või isegi kahe võrra tõusta," sõnas Ogier. 

Olgu siinkohal toodud huvitav paralleel 2014. aastast, kui Kris Meeke sai Austraalia rallil raja lõikamise eest 61sekundilise karistuse.