Ott Tänak. Foto: Imago Sport / Scanpix
WRC
27. aprill 2019, 22:42

Toyota meeskond istub jätkuvalt teadmatuses, kuid loodab Tänaku masina veel töökorda saada (1)

Toyota meeskond pole siiani targemaks saanud, mis põhjustel Ott Tänak Argentina rallil teepervele jäi. Eeldatavalt sai aga saatuslikuks generaatori- või akuprobleem. 

"Teame, et enne katset oli tal probleeme akuga. Tegime kiirkontrolli ja eeldasime, et kõik on hästi. Aga siis jäi ta katsel seisma. Me pole temaga jätkuvalt ühendust saanud, kuid eeldame, et viga on seotud kas generaatori või akuga," sõnas Toyota meeskonna tehniline direktor Kaj Lindström. 

"See kõik on hetkel veel meie oletus. Peame ootama kuni masina tagasi hooldusalasse saame. Me ei saa jätkuvalt nendega raadio- ega telefoniteel ühendust. Praegu on kõik oletused selle info põhjal, mis saime enne katse algust."

Kui tegemist on tõepoolest generaatoriprobleemiga, siis loodetakse Tänaku masin pühapäevaks taas võistluskõlbulikuks saada, et eestlane saaks superralli süsteemis rajale naasta. 

Kuna Tänak ei saanud aega kirja kahelt katselt peaks ta homset võistluspäeva alustama 14 minutilise kaotusega, mis paneks ta üldarvestuses üheksandale kohale. 

Teoreetiline paremusjärjestus, kui Tänaku masin töökorda saadakse: