Norralane Jan Schmid võitis pika karjääri jooksul viis individuaalset MK-etappi.Foto: AP/Scanpix
Talisport
28. aprill 2019, 12:23

Seefeldi MMil kolm medalit võitnud kahevõistleja lõpetab karjääri (1)

Kahevõistlus kaotab veel ühe tipptegija, sest karjäärile otsustas joone alla tõmmata 35aastane norralane Jan Schmid.

Hoolimata soliidsest east, tegi Schmid veel lõppenud talvel suuri tegusid ja naasis Seefeldi MMil kolme medaliga. Ta aitas Norra meeskonna kullale ning võitis hõbeda paarisvõistlusel koos Jarl Magnus Riiberiga ja individuaalsel suure mäe võistlusel.

"Hakkan vanaks jääma," lausus Schmid Norra rahvusringhäälingule. "Sel talvel tegin elu parima MMi, kuid järgmisel hooajal pole tiitlivõistluseid ning ma olen liiga vana, et MK-sarja üldvõidu eest võidelda. On suurepärane lõpetada omadel tingimustel ehk enne, kui olen sunnitud seda tegema." 

Ta lisas: "Ütlesin alati, et tahan karjääri enne 30. eluaastat lõpetada, kuid keeruline oli sellest tiimist lahkuda. Reisisin koos heade sõpradega. Viimastel aastatel olen olnud koondise vanaisa, kuid noorte tulek pani ennastki nooremana tundma. Tänan kõiki, kes sel pikal teel mind toetasid."

Lisaks ülalmainitud Seefeldi medalitele leiab Schmidi auhinnakapist Pyeoghangi OMi võistkondliku hõbeda, ühe MM-hõbeda ning kolm MM-pronksi. 

2001. aastal MK-sarjas debüteerinud norralane startis kokku 269 individuaalsel etapil, millest võitis viis. Poodiumile oli tal põhjust astuda 23 korda.

Tippkahevõistlejatest on sel kevadel karjääri lõpetamisest teatanud ka norralane Magnus Moan, austerlane Wilhelm Denifl ning prantslased Maxime Laheurte ja Francois Braud.