Eesti-Rumeenia jäähoki Foto: Martin Ahven
Jäähoki
28. aprill 2019, 18:59

Võitja selgitamiseks läks vaja karistusviskeid

FOTOD | Eesti jäähokikoondis alustas kodust MM-turniiri kaotusega

Eesti jäähokikoondis alustas kodus MM-turniiri I-divisjoni B-grupi turniiri, kuid avamängus pidid eestlased Rumeenia 4:3 paremust tunnistama.

Tondiraba jäähallis peetud kohtumist alustasid teravamalt külalised, kes kaheksandal minutil ka Szilard Rokaly väravast juhtima asusid. Vahetult enne esimese kolmandiku lõppu duubeldasid rumeenlased eduseisu, kui täpne oli Attila Goga.

Teisel kolmandikul suutsid Eesti koondislased end koguda ning oma 80. tabamusega koondise eest vähendas 28. minutil kaotusseisu Andrei Makrov. Vaid kolm minutit hiljem särasid tablool juba viiginumbrid, kui täpne oli ei keegi muu kui Robert Rooba.

Kuigi väljakuperemehed surusid kõvasti ja oli mitu head võimalust, et kohtumist ka juhtima minna, nõelasid hoopis rumeenlased viimase kolmandiku alguses ning asusid taas kohtumist juhtima. Kuigi Rumeenia 2-minutilist karistusaega ära kasutada ei suudetud, viigistas Silver Kerna seisu kümme minutit enne mängu lõppu. Kuigi Rumeenia sai kaks korda kasutada arvulist ülekaalu, ei suudetud normaalajal rohkem skoorida.

Ka lisaajal jäid mõlemad pooled kuivale ning võitja pidi selguma karistusvisetega. Seal näitasid külmemat närvi rumeenlased, kes karistusvisetega 4:3 võitsid. Kuigi Eesti kaotas, teeniti lisaaja kaotuse eest üks punkt.