Anett Kontaveit.Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters
Tennis
28. aprill 2019, 20:15

Stuttgarti finaalis kõva kogemuse saanud Kontaveit: olen võib-olla elu parimas vormis (4)

Stuttgarti tenniseturniiri finaalis Petra Kvitovale kaotanud Anett Kontaveit oli mõistagi veidi pettunud, kuid tunnistab, et midagi kripeldama ei jää. 

"Eks ikka oleks tahtnud finaalis võita, natuke olen ikka pettunud," ütles Kontaveit telefoniintervjuus Eesti ajakirjanikega.

Ta jätkas: "Esimeses setis ei saanud pikki punkte kuidagi käima, Kvitova tempo on väga kiire. Teises setis sain oma mängu käima ja suutsin teda üha rohkem rasketesse olukordadesse panna." 

Kontaveidil oli teises setis seisult 5:4 kasutada kaks murdepalli, mida ei õnnestunud aga realiseerida. 

"Mul tekkis paar võimalust, aga ta mängis need pallid liiga hästi," arutles Eesti esireket. "Muidugi on kahju, aga ma ei tunne, et oleksin pidanud neil hetkedel midagi teistmoodi tegema. Kvitova on minust nii palju kogenum." 

Tõsi, sest kui Kontaveit on karjääris mänginud viies WTA turniiri finaalis ning võitnud ühe, siis Kvitova on triumfeerinud 27 korda. 

"Sain siit kõva kogemuse. Järgmine kord olen paremini valmis ja vähem närvilisem. Kõik tuleb ajaga, olen alles 23aastane. See oli alles minu teine finaal nii suurel turniiril," sõnas Kontaveit, kes üldiselt jääb Stuttgarti turniiriga väga rahule.

Noore ea tõttu ei muretse ta ka sellepärast, et on viiest finaalist vaid ühe võitnud.

"Turniirid lähevad järjest suuremaks. Esimesed kolm olid madalama kategooria võistlused, Wuhanis ja Stuttgartis oli juba kõrgem tase. Kui ma mängiks rohkem väiksemaid turniire, siis oleks võite võib-olla rohkem. Aga tähtis on pigem see, kuidas mu mäng on edasi arenenud," arutles Kontaveit. "See otseselt ei morjenda mind, et ma pole turniiri paar aastat võitnud." 

Nüüd ootab ees väike puhkus, misjärel tuleb Kontaveit platsile Madridis. Igatahes süstis lõppenud turniiri kõvasti positiivsust. 

"Näitasin vähemalt esimestes mängudes on parimat tennist. Olen praegu väga heas vormis, võib-olla isegi elu parimas," sõnas Eesti esireket enesekindlalt. 

***

Kuigi Stuttgarti WTA turniiri pole auhinnarahalt sugugi tippude hulgas, ahvatleb tennisiste peasponsori preemia, milleks on uhiuus Porshce. 

Tänavuse turniiri võitja ehk Petra Kvitova saab nüüdsest uhkeldada Porsche 911 Carrera 4S Cabrioletiga. Lisaks kasseeris ta 123 610 eurot auhinnaraha, mis jääb masina turuhinnaga umbes samasse suurusjärku.

Petra Kvitova oma uues Porsches. Foto: Imago Sport/Scanpix

Kontaveit jäi veel sel korral Porschest ilma, kuid finaali jõudmise eest teenitud 66 009 eurot kulub marjaks ära. 

„Esimest korda jõudsin siin veerandfinaali, järgmisel aastal poolfinaali ja nüüd finaali. Järgmine kord tuleb auto koju tuua,” naeris Kontaveit. „See on nali. Mulle meeldib siin väga mängida ja loomulikult tahaks kõik sellise auto võita.”