Marcelo Bielsa oma mängijatele juhtnööre jagamas. Foto: Action Images / Scanpix
Jalgpall
29. aprill 2019, 09:45

HULLUMEELNE VIDEO | Leeds United ohverdas tõelist aumehelikkust näidates automaatse kõrgliiga koha (2)

Inglismaa esiliigas palliva Leeds Unitedi peatreener Marcelo Bielsa näitas nädalavahetusel üles tõelist aumehelikkust, kui andis oma mängijatele korralduse Aston Villal neile "tasuta" värav tagasi lüüa. 

Kõik sündmused rullusid lahti mängu 71. minutil, kui Aston Villa mängija Jonathan Kodjia sai keskväljavõitluses vigastada. Villa mängijad nõudsid, et Leeds lööks palli auti ning esiti tundus, et nii nad ka käituvad. 

Kuid ootamatult otsustasid Leedsi mängumehed ikkagi olukorra enda kasuks pöörata ning vasakult äärelt jooksma pääsenud Mateusz Klich viis nad ka juhtima.

Too tabamus ärritas mõistagi Villa mängijaid, kes väravajärgses olukorras Klichile kättpidi kallale tahtsid minna. Kuigi liiga tõsiseks rüseluseks ei läinud,  nägi näiteks Villa mängumees Anwar El Ghazi ikkagi enda silme ees punast kaarti. 

Mõistagi pahandas too tabamus ka Villa treeneripinki. Kõige häälekamalt väljendas enda pahameelt abitreener John Terry. Vahest ehk üllatavam oli isegi Leedsi treeneripingil toimuv. Nimelt andis nende peatreener Marcelo Bielsa oma hoolealustele koheselt korralduse lasta Villal värav tagasi lüüa. 

Nõnda ka talitati ning kohtumine 1:1 viigiseisul ka lõppes. Bielsa käsk on seda kõnekam, kuna ta teadis vägagi hästi, et ainult võit aitaks Leedsil võidelda veel automaatse pääsu eest Premier League'i. 

Bielsa jäi pärast mängu võrdlemisi napisõnaliseks. "Inglismaa jalgpall on tuntud oma aumehelikkuse poolest, seega mul pole mitte midagi öelda. Me lubasime neil värava tagasi lüüa. Kõik nägid seda fakti oma silmaga," vahendab SunSports mehe sõnu.

Aston Villa peatreener Dean Smith kiitis Bielsat selle käitumise eest. "Kohtunikud ei pannud keskringis tehtud viga tähele ning Tyler Roberts (Klichile söödu andja - toim) oleks pidanud seepeale palli auti lööma. Kõik peale tema lõpetasid mängimise!

Klich vabandas igatahes pärast mängu minu ees ning sõnas, et ta poleks pidanud nõnda käituma. Kiidan Leeds Unitedit ja Marcelo Bielsat, et nad lubasid meil värava tagasi lüüa," lausus ta. 

Leeds ja Villa võivad aga õige pea uuesti vastamisi minna, kuna mõlemad meeskonnad on hetkel play-off kursil liikumas. 

Lühikene videokokkuvõte pöörasest perioodist:

Standings provided by Sofascore LiveScore