Jari-Matti Latvala. Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
29. aprill 2019, 12:05

Hooaega nigelalt alustanud Latvala: olen sõitnud väga kohutavalt

Jari-Matti Latvala näol on tegemist WRC-sarja kogenuima piloodiga. Argentina ralli oli tema karjääri 200 MM-etapp . Kolmel korral sarja üldarvestuses  teiseks tulnud soomlane pole aga tänavu oma õiget hoogu veel üles leidnud. 

Pärast viit rallit on soomlase parimaks tulemuseks viies koht Monte Carlo ja Argentina rallilt. Ometi annab just too viimane tulemus väikese põhjuse optimismiks. 

Argentinas minetas Latvala lootuse kõrgete kohtade pärast võidelda reedel. Laupäeval oli soomlane aga nobeduselt teine piloot ning pühapäeval polnud kruusateedel talle vastast. Ka punktikatselt õnnestus soomlasel noppida neli lisapunkti. Ainsana oli seal temast nobedam Sebastien Ogier, kes edestas Latvalat 0,1 sekundiga. 

"Tänavune aasta on olnud väga keeruline. Ma olen sõitnud väga kohutavalt," sõnas Latvala avameelselt kodumaa meediale. "Ma pole olnud mina ise, mistõttu olen palju vigu teinud. Kõigele lisaks on meid kimbutanud veel ka tehnilised probleemid." (Mehhiko rallil ütles Latvalal masinal generaator üles - toim)

"Reedel läks sisuliselt kõik valesti, kuid meil õnnestus sellest omad järeldused teha ning õige teeots üles leida. Usun, et nüüd oleme õigel teel," üritas soomlane positiivseks jääda. 

Seda, kas Latvala hoog ka püsivaks osutub, näeb kahe nädala pärast, mil WRC-sari siirdub Tšiilisse. 

"Meil on kiire auto, mis on nendel rallidel konkurentsivõimeline. Asjad pole hetkel meie jaoks sujunud, kuid hetkel on siht seatud Tšiili suunas. Meie peamine eesmärk oli autot mitte kahjustada, mis meil õnnestus, seega saame Tšiili teedel vabamalt rünnata," sõnas Latvala lõpetuseks. 

MM-sarja üldseis:
1. Thierry Neuville (Hyundai) 110
2. Sebastien Ogier (Citroen) 100
3. Ott Tänak (Toyota) 82
4. Kris Meeke (Toyota) 54
5. Elfyn Evans (M-Sport) 43
6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 30
7. Jari-Matti Latvala (Toyota) 29
8. Esapekka Lappi (Citroen) 26