Therese Johaug. Foto: AP/Scanpix
Talisport
29. aprill 2019, 15:30

JÕUDEMONSTRATSIOON! Therese Johaug jättis Petter Northugi klassikamaratonil kaugele selja taha (3)

Kui Eestis ootavad inimesed juba pikkisilmi sooje suvepäevi, siis Norras peeti nädalavahetusel veel rahumeeli suusavõistlust. 

Skarverenneti klassikamaratonil sattusid teineteisega konkureerima ka naiste suusatamise valitsejanna Therese Johaug ning meeste suusatamise endine kuningas Petter Northug. Eelmise aasta lõpus tippspordi mõttes suusad varna riputanud Northugil polnud 37 kilomeetri pikkusel rajal kaasmaalanna vastu aga võimalustki. 

Võistlus toimus äärmiselt keerulistes oludes ning suusatajatel tuli pea terve tee rühkida vastutuules. See sobis suurepäraselt tänavuselt Seefeldi MMilt kolm kuldmedalit võitnud Johaugi jaoks, kes noppis naiste arvestuses kindla esikoha. 

Veidi üle kahe tunni (2.00,55) rajal olnud Johaug edestas oma lähimat konkurenti Kari Öyre Slindi 8 minuti ja 31 sekundiga. 

Hoopis enam pakkus kõneainet aga Johaugi ja Northugi duell, kus peale jäi norralanna. Üldarvestuse 31. kohal lõpetanud Johaug edestas 39ndana finšeerinud Northugi koguni viie minutiga. 

Seda, kui tõsiselt detsembris sportlaskarjääriga lõpparve teinud Northug võistlust võttis, teab ilmselt vaid tema ise. Instagrami postitas norralane igatahes pildi sellest, kuidas ta eralennukiga võistluspaika lendas. 

Võistluse võitis Simen Hegstad Krüger (aeg 1.51,18), kes edestas lõpusprindis Thomas Bucher-Johannesseni vaid sekundiga. Kolmandaks tuli Bebjörn Turtveit.