Toyota tehniline rike jättist Ott Tänaku jalameheks. Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
29. aprill 2019, 18:32

Ott Tänak Toyota probleemidest: pole minu asi kommenteerida, olen kõigest sõitja, mitte tiimiboss (6)

Autoralli MM-sarja hooaja viiendal etapil oli Ott Tänak kõrges mängus, kuniks tema Toyotal taas probleemid tekkisid. Saatusliku matsu pani laupäeva õhtune elektroonikaviga, väiksemaid muresid olid varemgi. 

"Väga keeruline ralli oli. Jamasid oli esimesel päeval, jamasid oli ka teisel päeval. Ja pühapäeval pidin esimesena startima, seega pole meil siin mingeid võimalusi. See nädalavahetus oli häbiväärne," ütles Tänak pärast punktikatset otseülekandes.

Hiljem lisas ta Toyota pressiteate vahendusel: "Positiivne on see, et suutsime välja võidelda kaheksanda koha. Üldiselt oli meie sooritus väga hea, aga resultaat kehv, nii et arenguruumi on palju."

Murelikuks teeb tõik, et Toyotal on probleeme olnud ka varasemalt ja mitte ainult Tänakul. Ebausaldusväärne masin ei süsti kindlasti enesekindlust ning tekitab lisastressi. 

"See pole minu asi. Olen kõigest sõitja, mitte tiimiboss. Pole minu asi kommenteerida," vahendas rallit.fi Tänaku kommentaari Toyota probleemidele.

Tõsi, esmaspäeva lõunaks ei teadnud terve Toyota tiim, mis täpsemalt Tänaku masinaga juhtus. Tõenäoliselt oli probleem akus või generaatoris.

"Viga tekkis elektrisüsteemis," ütles tiimipealik Tommi Mäkinen lakooniliselt. 

Märtsis peetud Mehhiko etapil tabas Jari-Matti Latvala Toyotat samuti elektroonikaprobleem. Mäkinen kinnitas, et Tänaku masinal polnud sama mure. 

Pärast kolmandat etappi MM-sarja liidrikohta hoidnud Tänak on langenud kolmandaks, Thierry Neuville´ist jääb ta maha 28 ja Sebastien Ogier´st 18 punktiga. 

MM-sari jätkub juba tuleval nädalal, 10.-12. maini kihutavad masinad Tšiilis. 

MM-sarja üldseis:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 110
2. Sebastien Ogier (Citroen) 100
3. Ott Tänak (Toyota) 82
4. Kris Meeke (Toyota) 54
5. Elfyn Evans (M-Sport) 43
6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 30
7. Jari-Matti Latvala (Toyota) 29
8. Esapekka Lappi (Citroen) 26