Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys. Foto: Martin Ahven
Korvpall
29. aprill 2019, 20:39

Kalev/Cramole piisas ülitugevast kolmest minutist, et Pärnu kindlalt maha murda

Eesti korvpalli meistrivõistluste poolfinaalis alistas BC Kalev/Cramo võõrsil 102:62 Pärnu Sadama ning pääses kolme võiduni peetavat seeriat 2:0 juhtima. 

Kalev haaras kohe mängu alguses initsiatiivi, avaveerand võideti 22:17, poolajaks kasvatati edu 12-le. 

Kolmanda neljandiku alguses pääsesid külalised ette 19ga, kuid Pärnu vähendas vahe nobedalt üheksale. Võõrustajatele jäigi see viimaseks päikesekiireks, sest Kalev vastas kolme minutiga 15:0 spurdiga ning viimase veerandaja eel oli edu juba 24 silma.

Otsustava neljandiku alguses tõstis küll Kalev korraks jala gaasipedaalilt, kuid reedese matši saatus, kus Pärnu ligi 20punktilisest edust järgi lasti, ei kordunud. Külalised vormistasid matši ülikindlalt enda kasuks, viimane 10 minutit võideti 28:12. 

Kalevi resultatiivseim oli Chavaughn Lewis 18 punktiga, Tony Wroten toetas teda 16 silma ja 8 resultatiivse sööduga. Pärnu poolelt tõi Demetre Rivers 21 punkti. 

"Suutsime palju paremini mängu kontrollida kui esimeses matšis. Olime lauas selgelt üle, see on meie trump," ütles Kalevi peatreener Donaldas Kairys Tallinna TV otseülekandes. "Tahame seeria võimalikult ruttu lõpetada, hoian mängijate minuteid ühtlasena."

Pärnu peatreener Heiko Rannula: "Tulime suure hurraaga peale, arvasime, et võidame tänavakorvpalliga Kalevit. Raputan endale ka tuhka pähe, läksin alguses vahetustega liiale. Alguses oli rütm tegelikult päris hea.

Eksisime kõige tähtsama reegli vastu: kaotasime kaitses distsipliini. Isegi, kui rünnakul ei õnnestu, siis peame kaitses pingutama."

Paari järgmine, ilmselt ka viimane, matš peetakse homme kell 17.30 Kalevi spordihallis. 

Homme võib lõppeda ka teine poolfinaalseeria, Tallinna Kalev/TLÜ külastab 2:0 eduseisust TalTechi, kohtumine algab kell 19.