Sebastien Ogier. Foto: imago images / PanoramiC
WRC
30. aprill 2019, 11:00

Ogier kritiseerib Citroeni kiirust: ma ei oodanud, et Argentinast nii palju punkte saan (1)

Tänavusel hooajal Citroeniga meeskonna liitunud Sebastien Ogier on küll pidevalt tippkonkurentsis, kuid tema masina sooritusvõime jätab soovida. Kuuekordne maailmameister on murelik. 

Lõppenud nädalavahetusel peetud Argentina rallil lõpetas Ogier kolmandana. Lisaks õnnestus tal maksimum noppida punktikatselt, tasuks 20 silma. Võib julgelt öelda, et prantslane pigistab kivist vett välja, sest Citroen C3 pole praegu kindlasti MM-sarja kiireim masin. 

"Ütlen ausalt, sain parema koha ja rohkem punkte, kui julgesin loota. Ma ei andnud kordagi alla, punktikatsel pingutasin maksimaalselt," vahendab rallit.fi Ogier´ öeldut. 

Tulevikku vaadates on ta aga murelik. "Mehhiko rallil toimis auto paremini. Sain siit head punktid, aga masin oli nigel. Peame kõvasti vaeva nägema," tunnistas Ogier, kelle sõnutsi pole probleemi põhjus päris selge. 

"Ma ei saa kiirusega rahul olla," jätkas ta. "Meil oli sellega probleeme päris mitmel katsel, eriti seal, kus olid libedad lõigud. Meie masin ei kannata sellistes oludes kriitikat. 

Kui teaksime, milles probleem on, oleks lihtne. Aga me ei tea. Iga pisiasi loeb, kõigele tuleb tähelepanu pöörata. Meil on mõned ideed, kuidas autot kõpitseda, aga iga asi võtab aega." 

Vaatamata Citroeni ebastabiilsusele hoiab Ogier MM-sarjas teist kohta, Thierry Neuville´ist jääb ta maha vaid 10 silmaga. Teine põhikohaga C3 piloot Esapekka Lappi on alles kaheksas. 

MM-sarja üldseis:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 110
2. Sebastien Ogier (Citroen) 100
3. Ott Tänak (Toyota) 82
4. Kris Meeke (Toyota) 54
5. Elfyn Evans (M-Sport) 43
6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 30
7. Jari-Matti Latvala (Toyota) 29
8. Esapekka Lappi (Citroen) 26