Kimi Räikkönen.Foto: ANTON VAGANOV/Reuters
Vormel 1
30. aprill 2019, 14:44

Kimi Räikkönen: kui inimestele mu raamat ei meeldi, pangu see vähemalt põlema (1)

Kimi Räikkönen on vormel 1 karjääris jõudnud lõpusirgele, tänavu kihutab ta Sauberi ridades, kus tema tee 2001. aastal alguse sai. 

Bakuus peetud etapi järel andis 39aastane soomlane intervjuu sakslaste väljaandele speedweek.com, kus tuli muuhulgas juttu ka tema eelmisel aastal avaldunud raamatust. 

"Raske öelda, sest veedan aastas ainult kolm nädalat Soomes," vastas Räikkönen küsimusele, kas autobiograafia ilmumise järel on kodumaal tema positsioon kuidagi muutunud. "Ja isegi, kui seal olen, siis veedan aega suvekodus, mis asub privaatses paigas."

Juba 2001. aastast elab vormeliäss alaliselt Šveitsis. "Viimasel ajal on rohkem šveitslasi tulnud viisakalt autogrammi küsima. Ilmselt seetõttu, et sõidan nende riigi tiimis," lisas Räikkönen.

"Ma ei tunne end šveitslasena, aga siin on igatahes rohkem minu kodu kui Soomes. Siin on meiega väga hästi käitutud," jätkas ta. "Mulle ei lähe eriti korda, mida Soome vormelifännid arvavad. Nad on omade sõitjate suhtes üsna kriitilised. Ilmselt seetõttu, et meil pole viimastest aastatest säravaid tulemusi."

Räikköneni sõnutsi ei kirjutanud ta raamatut selleks, et soomlastele rohkem meeldida.

"Tahtsin lihtsalt oma kogetut edasi anda. Muidugi olen kuulnud, et müük läheb hästi, aga ma ei käi selle koha ise uurimas. Kui raamat inimestele meeldib, olen rõõmus. Kui mitte, siis pangu see vähemalt põlema, saavad natuke soojagi," naljatas vanameister. 

Räikkönenil on Sauberi tiimiga kaheaastane leping. Tänavu on soomlane kõigil neljal etapil mahtunud esikümnesse, praegu jagab ta 13 punktiga 6.-8. kohta.