Ott Tänak ja Martin Järveoja on Toyota piloodid. Vähemalt veel sel hooajal.Foto: Martin Ahven
WRC
1. mai 2019, 11:55

Malcolm Wilson: tahan Ott Tänaku M-Sporti tagasi tuua (18)

Tehnikaspordi tegemistele keskenduv väljaanne Motorsport News kirjutab oma värskes numbris, et M-Sport tahab uueks hooajaks endale hankida Ott Tänakut.

Ajakirja sõnul soovib M-Spordi boss – rallitiimi juhib tänavusest hooajast Rich Millener – Malcolm Wilson, et eestlane naaseks 2020. aastaks nende rüppe ning jääks meeskonda veelgi pikemaks.

M-Sport mängib Tänaku rallikarjääris väga suurt rolli. Wilson andis eestlasele rohkelt võimalusi ning tagantjärele targana tuleb öelda, et britt tegi õigesti. Toyotasse siirdus Tänak, kelle leping Jaapani autotootja tiimiga lõppeb pärast käesolevat hooaega, just M-Spordist.

"Tahan Otti tagasi. Oleme läbirääkimisi pidanud, kuid pole neid veel kuigi tõsiselt teinud. Tean, mida Ott tahab ja tean, mida numbrid räägivad," ütles Wilson Autospordile. "Ma ei tea, kas suudan Otti meeskonda tuua või mitte, aga olen selle sihiks võtnud ja teen selle nimel tööd. M-Sport peab hakkama autosid müüma."

2022. aastal hakkavad rallimaailmas autodele kehtima uued nõuded ning Wilsoni sõnul oleks Tänak uue masina arendamisel väga väärtuslik. Autospordiga vesteldes ütles eestlane, et on üldiselt küll Toyota tööga rahul, kuid jätab tulevikule mõeldes kaardid lahtiseks. 

Toyota pealik Tommi Mäkinen tõdes, et tema tahab Tänakut enda tiimis hoida. "Olin veidi üllatunud, kui kuulsin, et Ott tahab lepingu teema sedavõrd vara korda ajada. Minu kogemuse kohaselt on läbirääkimised üldiselt alanud suvel ning jätkunud sügisel," ütles soomlane. 

Mäkinen lisas, et Tänaku peale ihuvad hammast kõik tiimid ning eestlasel pole põhjust järgmise kontrahti sõlmimisega kiirustada, sest tema tulevik on MM-sarjas on kindlustatud.