Mika Häkkinen.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
1. mai 2019, 20:39

Mika Häkkinen ülistas kaasmaalase sõitu (1)

Kahekordne vormel 1 maailmameister Mika Häkkinen (50) kiitis kaasmaalase Valtteri Bottase (Mercedes) võidukat sõitu Bakuu tänavatel taevani. 

Parimalt positsioonilt startinud soomlane hoidis terve sõidu vältel tiimikaaslast Lewis Hamiltoni turvalises kauguses ega teinud ühtki silmatorkavat viga. 

"See oli üks Valtteri karjääri parimaid sõite. Ta kontrollis sõitu avaringist saati," vahendab Häkkineni sõnu portaal F1i.com.

"Lewisel lubati mõned ringid enne lõppu gaas põhja vajutada. Esmalt vahe väheneski, kuid Valtteril oli vastus olemas. See oli täielikult tema võidusõit."

Lisaks kiitis Häkkinen Mercedese meeste head koostööd. "Mercedesed läbisid esimesed kaks kurvi külg külje kõrval, kuid andsid teineteisele piisavalt ruumi ega puutunud kokku," osutas Soome vormelilegend.

"Valtteri sõitis fantastilise avaringi, ta edestas selle lõpus Lewist kahe sekundiga."

Valtteri Bottas Bakuu GP võidušampusega hullamas, taamal 3. koha saanud Ferrari piloot Sebastian Vettel. Foto: AFP/Scanpix

Kuigi Mercedes on kõigil esimesel neljal etapil saavutanud kaksikvõidu, usub Häkkinen, et Ferrari pakub neile veel tänavu konkurentsi.

"Ferraril on väga kiire masin, kuid oleme näinud, et nad ei saa lubada õnnetusi, probleeme rehvitemperatuuriga ega ainult üht meest kihutamas võidu kahe väga kiire Mercedesega."

Häkkinen lisas: "Charles Leclerc õpib koguaeg ja näitab, kui kiire ta on. Sebastian [Vettel] reageerib sellele samuti. Kui nad suudavad omavahelist pinget hallata, on neil võimekust Mercedestega võitude nimel konkureerida."

Vormel 1 jätkub 12. mail Barcelonas.