Nii tähistas Lionel Messi Liverpoolile löödud 3:0 väravat.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
2. mai 2019, 00:08

3:0! Messi uputas Liverpooli (4)

FC Liverpooli šansid jõudmaks teist kevadet järjest Meistrite liiga finaali said kolmapäeva õhtul Barcelonas tugeva tagasilöögi, sest koju võetakse kaasa 0:3 kaotus.

Mängupilti arvestades on tulemus Liverpooli jaoks traagiline, sest neil oli võõrsilvärava löömiseks mitu väga head momenti. Barcelona seevastu jättis realiseerimata vaid kohtumise kõige viimase rünnaku, kui Ousmane Dembele lõi soodsalt positsioonilt Alissonile otse sülle.

Teisisõnu, Liverpool sai laias laastus Barcelona ohjamisega hästi hakkama, kuid tablool see ei väljendu.

Skoori avas 26. minutil Luis Suarez (suurepärane avanemine Liverpooli keskkaitsjate vahele ja eeskujulik realiseerimine, mainimata ei saa jätta ka Jordi Alba oivaliselt täpset söötu), kellele see oli Meistrite liiga hooaja esimene värav. 

75. minutil oli taas aktsioonis Suarez, kes lõi latti, kust pall põrkas otse Lionel Messi rinnale, kes selle sisuliselt tühja väravasse jooksis. Seitse minutit hiljem keerutas Messi umbes 22 meetrilt geniaalse karistuslöögi Liverpooli värava ristnurka. 

Kusjuures paar minutit hiljem avanes Mohamed Salahil tähtsa võõrsilvärava löömiseks imeline võimalus, kuid egiptlane virutas palli viielt meetrilt valveta puuri asemel posti. 

Temal ja James Milneril oli teisel poolajal kahe peale neli (väga) head momenti, kuid kord ebaõnnestus löök, kord tõi Marc-Andre ter Stegen palli nurgast välja. 

  • Barcelonast sai Suareze väravaga teine klubi, kes löönud Meistrite liigas 500+ väravat. Otsa tegi lahti Madridi Real, kel tänaseks kirjas 551 tabamust. 
  • Suarez on nüüd Barca kasuks löönud 20 Meistrite liiga väravat, millega jagab klubisiseses arvestuses koos Patrick Kluivertiga 4.-5. kohta. Enam on sahistanud Messi (112), Rivaldo (22) ja Neymar (21).
  • Messi on nüüd Meistrite liigas sahistanud iga Inglismaalt pärit vastasklubi võrku. Liverpoolist sai argentiinlase 32. erinev ohver. Sama paljudele erinevatele meeskondadele on värava löönud ka Cristiano Ronaldo. Pikem nimekiri (33) on ses sarjas ette näidata vaid Raul Gonzalezel.
  • Õhtu teine värav oli Messile karjääri 600. Barcelona särgis.

Paari korduskohtumine toimub järgmisel teisipäeval Anfieldil.