Šarunas Jasikevicius teab. NBA klubide pakkumisi tasub kaaluda. Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
2. mai 2019, 10:05

ONGI MINEK? Jasikeviciust kutsutakse ookeani taha tööintervjuule

Mullu korvpalli Euroliigas finaalturniirile jõudnud ning lõpuks ka pronksi kaela saanud Kaunase Žalgiris võib ilma jääda oma talismanist peatreeneris Šarunas Jasikeviciusest. Nimelt on leedulane NBA meeskondade radaril.

ESPNi väitel tunneb 43aastase juhendaja palkamise vastu enim huvi tänavu play-off'idest välja jäänud Memphis Grizzlies. Portaali andmetel on klubil esimesed kohtumised Jasikeviciusega juba kokku lepitud. 

Grizzlies lõpetas tänavuse põhihooaja 33 võidu ja 49 kaotusega, mis andis läänekonverentsis 15 meeskonna seas 12. koha. Kohamängudest ehk kaheksandast kohast jäi neid lahutama 15 võitu. Pärast hooaja lõppu otsustas meeskond lõpetada koostöö senise lootsi JB Bickerstaffiga ning hetkel käibki töö uue juhendaja leidmisel. 

Eelmisel aastal tundis leedulase palkamise vastu huvi Toronto Raptorsi meeskond, kuid toona seostati teda rohkem abi-, mitte peatreeneri positsiooniga. 

Ookeanitagune korvpallimaailm pole Jasikeviciusele võõras. Ta siirdus USAsse keskkooli lõpuklassis ning mängis seejärel neli aastat Marylandi ülikoolis. Kuigi pärast kraadi kätte saamist naasis ta Euroopasse, õnnestus tal korraks veel lombi taha kiigata. 

Aastatel 2005 - 2007 jooksis ta Indiana Pacersi ja Golden State Warriorsi särgis platsile ühtekokku 138 NBA kohtumises. Tema keskmisteks näitajateks olid 6,8 punkti, 2,9 söötu ja 1,6 lauapalli mängu kohta. 

Mõistagi kahvatuvad need numbrid Euroopas näidatu kõrval, kus Jasikevicius tuli neljal korral Euroliiga meistriks, olles 2005. aastal ka finaalturniiri kõige väärtuslikum mängija.