Andri Aganits.Foto: Robin Roots
Võrkpall
2. mai 2019, 13:30

HEA UUDIS! Eesti vollekoondislane lõpetas seitsme kuu pikkuse vigastuspausi

Eesti võrkpallikoondis sai pikka koondisesuve silmas pidades väga hea uudise. Septembri lõpus õlga vigastanud Andri Aganits astus kolmapäeval sel hooajal esimest korda ametlikus mängus väljakule. 

Valitseva Belgia meistri Maaseiki Greenyardi ridadesse kuuluv Aganits vigastas ennast hooaja eel toimunud kontrollkohtumises, kui õnnetult õla peale kukkus, mille tagajärjel see liigesest välja läks. 

Esiti näis operatsioon vältimatu, kuid vaikselt loodeti, et Orava orkaani hüüdnime kandev eestlane (Aganits on pärit Võrumaalt Orava külast - toim) pääseb ikkagi noa alla minekust. Esialgsed uuringud süstisid optimismi nii Aganitsa kui ka klubisse, kuid novembri lõpus seisti ikkagi üheskoos fakti ees, et opratsioonist pääsu pole. 

Maaseiki avalduses märgiti sealjuures juba siis, et eestlase mängud võivad olla selleks hooajaks mängitud. Nii aga õnneks ei läinud. 

Aganits sekkus Belgia meistriliiga finaalseeria teises mängus Maaseiki eest mitmel korral blokki tugevdama, kuid ühtegi märget statistikasse kirja ei saanud. Maaseik kaotas kohtumise Roeselare Knacki vastu 2:3 (-23, 20, -23, 19, -12) ning kolme võiduni peetav seeria on nüüd viigis 1:1. 

Samuti Maaseiki hingekirja kuuluv Keith Pupart teises finaalseerias väljakul ei käinud. Timo Tammemaa tõi neile 9 punkti (efektiivsus +5). Viis punkti kogus ta rünnakul (63%), kaks blokist ja kaks servijoonelt. 

***

Eesti koondis koguneb juba järgmisel esmaspäeval, mil kogunetakse Rakveres toimuvaks treeninglaagriks. Temporündajate osakonnas on peatreener Gheorghe Cretult lisaks Aganitsale kasutada veel Ardo Kreek, Mart Naaber, Mihkel Varblane, Henri Treial ning ka Timo Tammemaa, kes maikuus siiski diagonaalründaja ülesandeid täidab. 

Oma esimesed sõpruskohtumised peab Eesti 16.-18. maini, mil Rakveres võõrustatakse Slovakkiat. Euroopa Kuldliiga mängudega tehakse algust 25. mail, mil sõidetakse külla Hispaaniale. Lisaks neile kuuluvad Eestiga ühte alagruppi veel Holland ja Horvaatia. 

Vigastused on Eesti võrkpallikoondises praegu aga vägagi aktuaalseks teemaks. Omad probleemid kimbutavad ka meie vollekoondise kahte liidrit Renee Teppanit (selg) ning Robert Tähte (säär). 

Just seeõttu otsustas peatreener Cretu neile ning veel Kert Toobalile, Oliver Vennole, Rait Rikbergile ja Kreegile kuu aega lisapuhkust anda. Kogenumad mehed liituvad meeskonnaga alles 31. mail. 

"Tuleb väga pikka suvi ja tahan, et põhimehed oleksid kõige tähtsamatel mängudel tippvormis, nii Kuldliiga finaalturniiril kui muidugi EMil. Nad on ilma pausideta mitu aastat pärast pikka klubihooaega terve suve rakkes olnud on ära teeninud väikese puhkuse," selgitas juhendaja säärast lüket.