Arnett Moultrie (palliga).Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
2. mai 2019, 16:29

VAHVA VÄRK! Kalev/Cramo jänki kandideerib Ühisliiga MVP auhinnale

Korvpalli Ühisliiga koduleht avaldas liiga kõige väärtuslikemate mängijate nominendid. Nimekirjas on ka BC Kalev/Cramo korvialune jõud Arnett Moultrie.

28aastane NBA kogemusega jänki liitus Eesti parima klubiga mullu novembris ning aitas debüütmängul uue leivaisa kohe võidule: Moultrie 16 punkti ja üheksa lauapalli toel alistas Cramo Permi Parma 93:82.

Hooaja edenedes on Moultrie tõusnud üha paremasse vormi. Tema keskmised näitajad enne homme algavat play-off'i on 19,9 punkti ja 7,2 lauapalli. Platsiaega on ta teeninud 24,6 minutit mängu kohta.

"Ta ei viska küll kaugviskeid, kuid tema keskpositsiooni vise on ohtlik, lisaks võtab ta 2,7 ründelauapalli, klaarides nii meeskonnakaaslaste eksimusi," kirjutab Ühisliiga koduleht.

Moultrie head esitused aprillis tõid talle liiga kuu mängija auhinna ning hooaja kokkuvõttes oli ameeriklase efektiivsusnäitaja Ühisliiga parim.

Lisaks Moultriele on nominentide hulgas Anthony Clemmons (Astana), Jalen Reynolds (Peterburi Zenit), Dmitri Kulagin (Krasnodari Lokomotiv Kuban), Aleksei Šved (Moskva oblasti Himki), Pierria Henry (Kaasani Unics) ja Nando De Colo (Moskva CSKA).

Kaasani Unics - BC Kalev/Cramo Ühisliiga veerandfinaalseeria ajakava:

3. mai Unics - Kalev, kell 18.30
5. mai Unics - Kalev, kell 18
8. mai Kalev - Unics, kell 19
10. mai Kalev - Unics, kell 19 (peetakse vajadusel)
13. mai Unics - Kalev, kell 19 (peetakse vajadusel)