Kusti Nõlvaku stiilinäide. Foto: fivb.com
Võrkpall
3. mai 2019, 14:05

Eesti parim rannavollepaar näitab Tokyo olümpiat silmas pidades üha paremat vormikõverat

Eesti parim rannavolleduo Kusti Nõlvak – Mart Tiisaar (Gerardo's Toys) naases pärast pikemat laagrit taas MK-sarja. Kuala Lumpuris toimunud kolme tärni turniiril jõudsid eestlased kaheksandikfinaali, kus tuli lõpuks Saksamaa paremust tunnistada. 

16 parema seas tuli eestlastele vastu Saksamaa duo Alexander Walkenhorst – Sven Winter, kes meie mehed 2:0 (21:15, 21:17) tulemusega konkurentsist kukutasid.

"Sakslased maksid oma sõprade eest kätte, ning olid seekord paremad. Võitlesime vapralt, aga nende taktika toimis hästi ning 0:2 kaotusega meid turniirilt välja kupatatigi," kommenteerisid eestlased kohtumist sotsiaalmeedias. Kokkuvõttes jäi Eesti esipaar turniiril jagama 9. kohta, mille eest teeniti ka 2000 dollarit auhinnaraha. 

Nõlvak – Tiisaar pääsesid Malaisias otse põhiturniirile ja mängisid C-alagrupis, kes teeniti kaks võitu. Enim nõudis Nõlvaku sõnul harjumist kuumus, mis mängu lõppfaasis kohati pea ringi pani käima. 

Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak. Foto: fivb.com

Esimeses alagrupimängus alistati 2:1 (21:16, 19:21, 15:13) Austria duo Christoph Dressler – Alexander Huber. Teises kohtumises alagrupi võidule mindi vastamisi sakslaste Philipp Arne Bergmanni – Yannick Harmsiga, kellest oldi üle 2:0 (21:19, 24:22).

"Hommikune mäng oli mõlemalt poolt rabe ja vigaderohke. Oli tegemist turniiri esimese mänguga. Lõpus olime kindlamad ja võtsime oma. Kuum oli küll, mul käis vahepeal ikka pea ringi ja pulss puperdas kuskil üleval. Hea näha, et kõige otsustavamate punktide mängimises oleme sammu edasi astunud küll," kommenteeris Nõlvak avamatši volley.ee'le. 

"Teine mäng oli palli taga ajamine tuules, aga suutsime sakslastest olukorraga paremini kohaneda. Sakslased on alati väga korrektsed ja distsiplineeritud oma mängus, tuulega peab aga vahel igasuguseid trikke tegema, et punkti saada. See tuli meil paremini välja ja aitasime üksteist ka platsil palju. Sakslased paistsid rohkem pinges olevat," lisas ta.

Tänavune hooaeg on eestlaste jaoks alanud vägagi positiivselt. Aprillis Dohas toimunud nelja tärni turniiril õnnestus neil alagrupis alistada näiteks maailma edetabeli teine paar, lätlased Aleksandrs Samoilovs – Janis Šmedins. Play-off'i esimeses ringis tuli aga tunnistada venelaste Nikita Ljamini – Igor Velitško paremust, mis tähendas kokkuvõttes 17. koha jagamist. Enne seda Austraalias Syndeys toimunud kolme tärni MK-etapil jõuti veerandfinaali ning jäädi jagama 5. kohta. 

Järgmisena reisivad eestlased Hiina turniirile ning seejärel ootab neid ees äärmiselt tihe suvi, kus hakatakse jagama ka juba Tokyo olümpiapunkte.