Sebastien Ogier.Foto: Red Bull Content Pool
WRC
3. mai 2019, 13:48

Kannatamatu Ogier nõuab Citroenilt kiiremat autot: ma ei kujuta ette, millal see juhtuda võiks

Argentina MM-rallil endalegi üllatuslikult kolmanda koha saanud ja punktikatse võitnud Sebastien Ogier ütles, et ootab kannatamatult aega, millal tema Citroen C3 WRC kiiremaks saab. Argentinas polnud Citroen nii aeglane kui Korsikal, aga peamiste konkurentide Thierry Neuville'i (Hyundai) ja Ott Tänaku (Toyota) tempole jäi Ogier siiski alla.

"Olen leidnud auto juures mitmeid probleeme, mille kõrvaldamiseks läheb paraku aega. Ma ei kujuta ette, millal see juhtuda võiks. Šassii ja diferentsiaalide juures on mitu detaili, mis vajaks parandamist. Avaldan tiimile survet, et asjad kiiremini korda tehtaks, aga seni tuleb praeguse olukorraga leppida," rääkis Ogier väljaandele Autosport.

"Näen, kuidas teised tiimid edasi liiguvad. Peame nendega ühele joonele saama, kui tahame, et meil tekiks mingigi võimalus MM-tiitel võita," lisas kuuekordne maailmameister.

Citroeni rallivõistkonna juht Pierre Budar andis mõista, et Ogier ei saa ühe nädalaga kõike, mida ta tahab. "Oleme Sebastieniga ühel lainepikkusel. Autot on vaja parandada. Võime soovida mida iganes, aga kõigepealt tuleb toota prototüübid, siis testida, teha uued osad vastupidavaks ja alles siis homologeerida. See on pikk protsess. Olen nõus, et liiga pikk."

Argentinas oli Citroen eriti hädas libeda kruusaga lõikudel. Selliseid olusid on oodata ka järgmisel nädalal peetaval Tšiili rallil. Budar ei öelnud, mida ta täpselt silmas peab, aga mingid lahendused on tiimil juba välja mõeldud, et olukorda parandada.

"Saime aru, mis auto juures valesti on ja võib-olla on Tšiilis asjad teisti," märkis ta.

MM-sarja üldseis:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 110
2. Sebastien Ogier (Citroen) 100
3. Ott Tänak (Toyota) 82
4. Kris Meeke (Toyota) 54
5. Elfyn Evans (M-Sport) 43
6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 30
7. Jari-Matti Latvala (Toyota) 29
8. Esapekka Lappi (Citroen) 26