Anett Kontaveit´pärast Stuttgarti turniiri finaali, kus ta jäi alla Petra Kvitovale.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
3. mai 2019, 16:05

Madridi turniiri avaringis tuttava, aga keerulise vastasega kohtuvat Kontaveiti võib õige pea oodata maailma esinumber (13)

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 15.) mängib Madridi WTA-turniiri avaringis valgevenelanna Aleksandra Sasnovitšiga (WTA 34.). Tegemist on tuttavate vastastega, sest omavahel on karjääri jooksul kohtutud kaheksal korral.

Seis on 4 : 4 viigis, aga viimati jäi peale Sasnovitš, kui alistas Austraalia lahtiste teises ringis eestlanna 6 : 3, 6 : 3. Eesmise aasta Madridi turniiril jäi aga kolmes setis peale Kontaveit.

Kontaveit on samal tabelipoolel maailma esireketi Naomi Osakaga. Kontaveit ja Osaka pidid vastamisi minema eelmisel nädalal Stuttgarti turniiri poolfinaalis, aga toona otsustas Osaka kerge vigastuse tõttu loobuda. Kui mõlemad on Madridis edukad, kohtutakse kolmandas ringis.

Samal tabelipoolel on ka kolmanda asetusega Simona Halep, viienda asetusega Karolina Pliškova ja kuuenda asetusega Elina Svitolina. Kontaveit sai Madridi turniiriks 14. paigutuse.

Enne põhiturniiri algust on vaja välja selgitada kvalifikatsiooniturniiri parimad, põhitabelit noolib teiste seas ka Kaia Kanepi (WTA 79.). Ta kohtub täna kvalifikatsiooni esimeses ringis Mandy Minellaga (Luksemburg, WTA 100.).

Turniiri auhinnafond on 6,3 miljonit eurot, võitja viib koju 1,2 miljonit.

Madridi WTA-turniiri tabel: