Kaia Kanepi.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
3. mai 2019, 18:15

Kaia Kanepi astus sammu Madridi põhiturniirile lähemale

Tennisist Kaia Kanepi (WTA 79.) alistas Madridis toimuva Premier Mandatory kategooria turniiri kvalifikatsiooni esimeses ringis Luksemburgi tennisisti Mandy Minella (WTA 100.) tulemusega 6:4, 3:6, 6:2.

Avasetis tuli eestlanna välja ülikeerulisest seisut. Ta oli geimidega 1:4 taga ning jäi kuuendas geimis oma servil 0:40 kaotusseisu. Ometi õnnestus Kanepil too geim võita (2:4) ning saadud psühholoogilise eelise toel noppida ka järgnenud neli geimi (6:4).

Teine sett algas korraliku murrete virvarriga. Esimese kuue geimi jooksul kaitses naistest oma servi ühe korra vaid Minella, kes saavutas selle toel 4:2 edu. Kanepi enam vastumurret teha ei suutnud, seega läks sett 6:3 Luksemburgi esindajale.

Otsustav sett algas Kanepile hästi. Ta sai 2:0 algedu, kuid mängis kohe kolmandas geimis oma murdeedu maha (2:1). Aga sellest ei alanud Minella võidumarss, vaid Kanepi murdis ka kuuendas geimis, läks 4:2 juhtima ja purjetas selle lainel võiduka 6:2 lõpuni.

Põhiturniirile pääsemiseks peab Kanepi alistama veel ühe vastase, kelleks on Karolina Pliškova kaksikõde Kristyna (WTA 85.). Tšehhitar lülitas täna tulemusega 6:2, 6:4 konkurentsist serblanna Aleksandra Krunici.

Tänase matši statistika (Minella - Kanepi; kliki pildil):