19aastane Erik Sorga alustas hooaega varumehena, kuid kerkis aegamisi Flora esiründajaks ja lõi avaringis 10 väravat.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
3. mai 2019, 21:27

6:0! Kalevit nüpeldanud Flora võttis meistrivõistluste avaringist maksimumi (1)

FC Flora jalgpallimeeskond tegi meistrivõistlustel perfektse avaringi ehk alistas kõik üheksa vastast.

Viimasena langes Tallinna Kalev, kelle väravasse löödi Lilleküla kunstmurul kuus vastuseta palli. 

Flora tegi noore koosseisuga Kalevi (tänane keskmine vanus 20 aastat ja 6 kuud) vastu asjad selgeks juba avapoolajal (4:0), mille järel võisid nii Konstantin Vassiljev kui ka ääreründaja Vlasi Sinjavski rahus pingile puhkama minna. 

Võitjate kasuks skoorisid keskkaitsja Märten Kuusk (16. min), ääremängija Herol Riiberg (19. ja 50. min), tipuründaja Erik Sorga (29. min), paremkaitsja Gert Kams (39. min) ja ääreründaja Frank Liivak (63. min). Vassiljevi kontole lisandus kaks väravasöötu. Kokku on tal neid seitse, mis on liiga parim näitaja.

19aastane Sorga kerkis kümne tabamusega liiga väravaküttide edetabeli tippu. Levadia ukrainlase Jevgeni Budniku kontol on üheksa väravat, kuid tal on pühapäeval Nõmme Kalju vastu võimalus Sorga taas kinni püüda. 

Teises tänases 9. vooru kohtumises tegid Tartu Tammeka ja FC Kuressaare esimese koduplatsil 1:1 viigi. Sander Kapper viis Tammeka 6. minutil juhtima, kuid Maarek Suursaar taastas viigi 27. minutil.

Standings provided by Sofascore LiveScore