Anett Kontaveit.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
4. mai 2019, 19:23

MIS JUHTUS? Ülivõimsalt alustanud Kontaveit langes konkurentsist juba avaringis (29)

Anett Kontaveit (WTA 15.) kaotas tugavatasemelise Madridi tenniseturniiri avaringis 6:0 3:6, 2:6 valgevenelannale Aliaksandra Sasnovitšile (WTA 34.).

Avasett osutus täielikuks Kontaveidi sõuks, sest 6:0 võidu vormistas ta kõigest 23 minutiga. Sasnovitš teenis kogu avaseti jooksul vaid üheksa punkti ja oli täielikult liimist lahti.

Teises setis pöördus mäng aga selgelt valgevenelanna poolele ja lõpuks saigi ta kirja üsna kindla 6:3 võidu. Kahe seti järel oli kohtumine kestnud täpselt tund aega.

Kolmas sett algas küll võrdselt, kuid esimese murdeni jõudis ikkagi Sasnovitš, kes läks 4:2 juhtima ja edu ta enam käest ei andnudki. Kokku on Kontaveit ja Sasnovitš omavahel pidanud üheksa kohtumist, millest neli on võitnud eestlanna.

Madridi turniiri teises ringis läheb Sasnovitš vastamisi kas belglanna Elise Mertensi (WTA 18.) või slovakitari Anna Karolina Schmiedlovaga (WTA 103.).

Auhinnaraha jagatakse Hispaania pealinnas üsna heldelt: turniiri võitja saab tšeki 1,2 miljonile eurole. Finaali kaotajale jääb veidi enam kui 600 000 ja poolfinalistidele 312 000 eurot.

Aliaksandra Sasnovitš. Foto: AFP/Scanpix
Anett Kontaveit. Foto: Reuters/Scanpix