Rakvere Tarvase võidupidu.Foto: Siim Semiskar
Korvpall
4. mai 2019, 21:40

HEA TÖÖ! Rakvere Tarvas võitis korvpalli esiliiga

Rakvere Tarvas alistas Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliiga finaalmängus KA Tallinna Kalev/TLÜ tulemusega 97:87. Ühtlasi teenis Rakvere tiim võimaluse tõusta järgmiseks hooajaks meistriliigasse.

Tarvas alustas kohtumist nelja tabava kaugviskega ja haaras viieminutilise mängu järel 12:9 eduseisu. Seejärel tehti Kristo Saagele kolmeseüritusel viga ja endine rahvuskoondislane realiseeris vabavisked (15:9). Avaveerandi lõpus Rakvere meeskonna viskehoog kaare tagant küll rauges, kuid hingetõmbepausiks suurendas Tarvas eduseisu kaheksale punktile – 27:19.

Teise mänguperioodi alguses tegi põhiturniiri võitnud Tarvas 8:0 vahespurdi, kasvatades edunumbrid 35:21 peale. Pärast minutilist mõtteaega elavnes ka kalevaste rünnak, peamiselt Martin Jurtomi vedamisel, kuid Tarvase kahurvägi jätkas kolmeste tabamist. 20 minutiga 11 kaugviset tabanud virulased säilitasid poolajaks 56:47 eduseisu. Saage arvele oli selleks hetkeks kogunenud 13 ja Kalevi meeskonna enda õlule võtnud Jurtomi kontos oli juba 20 silma ja 4 lauapalli. 

Jõuvahekord ei muutunud ka kolmandal veerandil – igale Kalev õnnestumisele oli Rakverel vastus olemas ja vahe püsis rohkem kui kümme silma. Otsustavale mänguperioodile mindi vastu Juris Umbrasko hoolealuste 80:66 juhtimisel.

Kalev alustas neljandat veerandaega 7:0 vahespurdiga. Tarvas omakorda püsis viis ja pool minutit nulli peal. Romet Käämeri lähivise tõi Kalevi kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu nelja punkti kaugusele – 84:80. Cristo Kensi vabavisete järel oli vahe taas kuuepunktiline (86:80).

Pärast minutilist mõtteaega ei suutnud pealinlased 24 sekundi jooksul viskele saada ja teisel pool vormistas veajärgsed vabavisked punktideks Saage (88:80). Devonte Brown eksis kolmesel ja kiirrünnakusse jooksnud Tarvas teenis järjekordsed vabavisked. Kens tabas kahest ühe, kuid rünnakul teravust teinud Brown ei suutnud lähiviset realiseerida. Saage tõi joonelt veel kaks ära ja võitjas enam kahtlust polnud.

Võitjate resultatiivsemana kogus Kristo Saage 24 punkti, 8 lauapalli ja 8 resultatiivset söötu. Finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Renato Lindmets panustas 14 punkti ja 9 lauapalli, Janis Vahter lisas 18 ja Cristo Kens 14 punkti.

KA Tallinna Kalev/TLÜ poolelt tegid enim skoori Devonte Devon Brown ja Martin Jurtom vastavalt 25 ja 24 punktiga.